Kaçak kazıda yer altından Roma zindanları çıktı

Kaçak kazıda yer altından Roma zindanları çıktı

Kaçak kazıda yer altından Roma zindanları çıktı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde kaçak kazı yapılan alana operasyon düzenleyen jandarma, Roma Dönemi’ne ait çok sayıda odası bulunan zindan ile karşılaştı. Operasyonda ayrıca Roma Dönemi’ne ait kılıç, gümüş haç, tas, zincir, 2 alan arama cihazı ile kazma ve kürek ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Viranşehir ilçesinde kaçak kazı yapıldığı bilgisini elde etti. Kaçak kazıyı yaptığı belirlenen 4 kişiyi takibe alan ekipler, Kışla Mahallesi’ndeki adrese operasyon düzenledi.
Operasyonda çok sayıda küçük odadan oluşan 400 metrekarelik bir yapıyla karşılaşıldı. Yapıda yapılan aramada Roma Dönemi’ne ait kılıç, gümüş haç, tas, zincir, 2 alan arama cihazı ile kazma ve kürek ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar jandarma karakoluna götürüldü.
Yapılan incelemede yapının Roma Dönemi’ne ait çok sayıda odası bulunan zindan olduğu belirlendi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Yurt Dünya 3.05.2021 12:05:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da Ortodoks Kilisesi'nde geleneksel Noel hediyeleri dağıtıldı

2

Adana'da Kıbrıs gazisi Ramazan Kula'nın cenazesi defnedildi

3

Feke ilçesinde köy tipi afet konutlarının yapımı sürüyor

4

Antalya'da coğrafi işaret başvurusu yapılan Döşemealtı kabağı tanıtıldı

5

Mersin'de motosikletin yayalara çarptığı kazada 3 kişi yaralandı

6

Adana'da çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

7

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

8

Adana'da çevre gönüllüleri Seyhan Nehri'nin çevresindeki atıkları topladı

9

Atakaş Hatayspor-Serikspor maçının ardından

10

Alanyaspor - Fatih Karagümrük maçının ardından