Kadın Doğum Uzmanı Dr. Aslan; "Pandemi sürecinde anne adayları kendilerine daha çok özen göstermeli"

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Aslan;

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Aslan; "Pandemi sürecinde anne adayları kendilerine daha çok özen göstermeli"

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi insan sağlığını tehdit etmeye devam ederken, kısıtlama kararları ile evlerde geçirilen süreyi uzatıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr Derya Aslan, korona virüsü nedeni ile anne adaylarının da olumsuz yönde etkilendiğini ve kendi sağlığına dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu.
Korona virüsün anne adayları üzerindeki etkisi ve neler yapmaları gerektiğini anlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr Derya Aslan Tüm dünyada olduğu gibi anne adayları da pandemiden etkilendi, gebelerin özel bir durumu olduğu için kendilerine daha çok özen göstermeleri gerekmektedir. Evde doğal gıdalardan oluşan bir beslenme şeklini saat aralıklı olarak düzenlenmesi gerekmektedir’’ diyerek evde her gebenin kendi sağlığına uygun gıdalardan beslenmesini tavsiye etti.
Hareketsiz yaşamın her insanda olduğu gibi gebeleri de etkileyeceğini belirten Dr.Aslan "Egzersiz çok önemli özellikle kuralların el verdiği ölçüde, dışarı çıkıp yürüyüş yapmak evlerinde, esneme- germe hareketleri anne adayları için çok faydalı. İlk üç ay içerisinde düşük riski nispeten olduğu için ilk üç ay ağır sporlardan kaçınmalılar ve üç aydan sonra uzman sporcu desteği ile spor yapılabilir. Tabii ki daha önceden uzmanlardan öğrenmiş oldukları egzersiz hareketlerini, yoga plates sporlarını da yapabilirler’’ dedi.
Çoğu annenin merak ettiği virüse yakalanırsa bebeğine zarar verir mi sorusuna ise Dr. Aslan "Kovid-19 enfeksiyonu anne karnındaki bebeğe geçmiyor, gebeliği riske atmıyor anne de diğer insanlar gibi normal seyrinde tedavisini olup sağlıklı bir bebek dünyaya getirebiliyor. Eğer doğum anında doğum zamanında anne kovid pozitif ise tabii ki biraz daha sıkı tedbirler alarak bebeği korumak açısından daha yoğun takip etmek gerekebiliyor’’ diye cevap verdi. Dr. Aslan, ayrıca Kovid-19 virüsünün anne sütünden geçmeyeceğini havayolu ile bulaşın daha yüksek olduğu için nefes temasından kaçınmak gerektiğini de belirtti ve "Dezenfeksiyon kurallarına uyularak anneler bebeğini emzirebilir. Son zamanda yapılan çalışmalar bize bunu gösteriyor’’ diye konuştu.



Güncel 29.12.2020 10:37:22 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı