KADINA YÖNELİK ŞİDDET TOPLANTISINA VALİ YILMAZ’DA KATILDI

KADINA YÖNELİK ŞİDDET TOPLANTISINA VALİ YILMAZ’DA KATILDI

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı Vali Dr. Erdinç Yılmaz Başkanlığında yapıldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı Vali Dr. Erdinç Yılmaz Başkanlığında yapıldı. Toplantı 81 ilde ve ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Yılmaz'ın yanı sıra Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Vali Yardımcısı Metin Arslanbaş, ilgili kamu kurum ve kuruluşları il müdür ve müdür yardımcıları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan toplantıda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda tüm kurumlara önemli görevler düştüğünü ifade ederek, "Kadına yönelik şiddetin bitirilmesi, toplumumuzdan tamamen çıkarılması için topyekun mücadele etmeliyiz. Bu mücadeleyi bütün toplumu içine alacak şekilde, kesintisiz sürdürmeliyiz. Bu şekilde bunu başaracağımıza inanıyorum. Bizim tarihimizde, kültürümüzde, inancımızda kadına yönelik şiddetin asla yeri yoktur. Bu konuda, hem eğitim alanında hem toplumumuzun bilinçlenmesi anlamında çalışmalıyız."dedi. Şiddetin bitirilmesi için öncelikle şiddetin neden kaynaklandığının tespitinin doğru yapılması gerektiğini belirten Vali Yılmaz, buradaki yanlışın, hatanın düzeltilmesi gerektiğini kaydetti. Vali Yılmaz sözlerinin devamında, şiddetin önemli bir sorun olduğunu ifade ederek, "Bu sorunu çözmek için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bu noktada kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, eğitim kurumlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Özellikle de eğitim kurumlarımız bilinçlenme anlamında bu konuda etkin olmalı."dedi.

Vali Yılmaz'ın konuşmasının ardından KADES (Kadın Destek Uygulaması) tanıtım filmi gösterildi.

Toplantıda devamında konuşan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Serap Durucan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü hakkında bilgi vererek, İl genelinde İl Eylem Planı Koordinasyon Planı ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bu yıl yapılacak olan farkındalık etkinliklerini anlattı. Durucan, ŞÖNİM'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek konuşmasına son verdi.

Toplantının ardından Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları, Valilik önünde kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla turuncu balonları uçurdular. Vali Dr. Erdinç Yılmaz burada yaptığı konuşmada, "Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle turuncu balonlarımızı bırakıyoruz ve diyoruz ki; kadına şiddete sıfır tolerans. Kadına şiddete hepimiz karşıyız."

 



Osmaniye 25.11.2020 17:48:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de kan bağışı etkinliği düzenlendi

2

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

3

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

4

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

5

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

6

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

7

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

8

İnşaat işçisinin acı sonu

9

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

10

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı