Kadınlarda 51-60 yaş arası artan rahim iç zarı kalınlıkları kanser riski taşıyabilir

Kadınlarda 51-60 yaş arası artan rahim iç zarı kalınlıkları kanser riski taşıyabilir

Kadınlarda 51-60 yaş arası artan rahim iç zarı kalınlıkları kanser riski taşıyabilir

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tufan Öge, kadınların menopoza geçiş süreçlerinin ve sonrasının dikkatli değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Prof. Dr. Tufan Öge, menopoz sonrasında olan kanamalarda hastaların çoğunlukla hastaneye başvurduğunu ve bu hastaların büyük kısmının erken tanı alarak rahim kanseri dolayısıyla tedavi gördüğünü ifade etti.
Eskişehir ve çevre illerden gelerek ESOGÜ Hastanesi’nde ameliyat olan hastaların değerlendirildiği 2020 yılındaki çalışmasına da atıf yapan Prof. Dr. Tufan Öge, 51-60 yaş arasında rahim iç zarı kalınlıklarının dikkatli değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, özellikle 53 yaşından sonra iyi huylu gibi gözüken bazı rahim iç zar kalınlıklarında bile kanser bulunabileceğini vurguladı. Prof. Dr. Tufan Öge, menopoz döneminin kadın hayatında uzun bir zaman dilimini kapsadığına ve önemli bir yer tuttuğuna da işaret ederek, annelerimizin ve büyükannelerimizin özellikle kanama veya lekelenme şeklindeki şikâyetleri olduğunda bu konuda doktora gitmekten imtina etmemeleri gerektiğini vurguladı.


Güncel 20.01.2021 12:11:12 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

2

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

3

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

4

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

5

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

6

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

7

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

8

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı

9

Kahramanmaraş'ta şehit 20 askerin ismi fidanlarda yaşayacak

10

Mersin Valisi Toros, 11 aylık asayiş verilerini değerlendirdi: