Kadirli Savrun Barajı’nda Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

Kadirli Savrun Barajı’nda  Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

DSİ Osmaniyeiline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

DSİ Osmaniyeiline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Osmaniye ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Osmaniye Kadirli Savrun Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Çalışmaları devam eden Osmaniye Kadirli Savrun Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 14 bin 144 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını’ söyledi.

‘Barajda toplam uzunluğu 318 m olan derivasyon tünelinin 230 metresinintamamlandığını’ ifade eden Genel Müdür Yıldız, ‘Barajda derivasyon tünelinde kazı ve destekleme çalışmaları ile dolusavak kazı çalışmaları devam etmektedir. 2021 yılı içerisinde derivasyon tüneli kazı, destekleme ve beton çalışmaları ile dolusavak kazısı tamamlanacaktır.Baraj ulaşım yolu, kret ulaşım yolu, kaya ocağı ulaşım yolu ile memba batardosununimalatlarına başlanarak yıl içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir.Temelden yüksekliği 86,65 metreve su depolama kapasitesi 91.53 milyon m3olan Osmaniye Kadirli Savrun Barajının tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllı yaklaşık 73 MilyonTL katkı sağlanmasıhedeflenmektedir.’dedi.

 

 



Osmaniye 24.02.2021 15:00:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

2

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

3

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

4

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

5

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

6

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

7

İnşaat işçisinin acı sonu

8

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

9

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı

10

Osmaniye’de konteyner evleri yanan depremzede çift, yardım bekliyor