Kahraman sağlık çalışanlarının dilinden "Anneler Günü" mesajları

Kahraman sağlık çalışanlarının dilinden

Kahraman sağlık çalışanlarının dilinden "Anneler Günü" mesajları

ANTALYA/ISPARTA (AA) - AYSE YILDIZ / YALÇIN ÇELEN - Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede en ön safta yer alan pandemi servisi hemsireleri, Anneler Günü'nde sevdiklerinden ayri kalsa da kendilerini adadiklari hastalari için mücadele vermenin gururunu yasiyor.

Antalya ve Isparta'daki pandemi hastanelerinde vakanin ilk görüldügü andan itibaren fedakarca görev yapan saglik çalisanlari, yaklasik iki aydir ailelerinden ayri yasiyor.

Virüs tasima riskleri oldugu için otellerde ya da misafirhanelerde kalan saglik çalisanlari, Anneler Günü'nü, çalistiklari yogun bakim servislerinde karsiladi. Kisa videolar çekerek annelerinin gününü kutlayan saglik çalisanlari, güzel günlere kavusmak için biraz daha sabredilmesini istedi.

Antalya Egitim ve Arastirma Hastanesi Kovid-19 servisi hemsirelerinden Meryem Ugur, annesini 35 yil önce kaybettigi için buruk bir gün yasadigini, pandemi nedeniyle iki çocugunu ve torununu da öpüp, koklayamadigini söyledi.

Ayni serviste çalisan hemsire Tugba Senol ise pandemi sürecinde çocuklarini ailesine gönderdigini, onlari uzun zamandir görmedigini dile getirdi.

Salgin nedeniyle çocuklariyla arasina mesafe koyduklarini vurgulayan Senol, "Nice kutlayacagimiz, sarilacagimiz Anneler Günü için biz buradayiz. Tüm annelerin gününü kutluyorum." dedi.

- "Bu süreçte ön saflarda savastigim için gururluyum"

Gazipasa Devlet Hastanesi hemsirelerinden Dilek Demir de "Annelerimiz, ellerinizi öpemesek de her zaman kalbimizdesiniz. Sizlerle daha uzun yillar beraber olabilmek için evde kalalim, saglikla kalalim." cümleleriyle duygularini ifade etti.

Hemsire Hatice Acun, daha nice güzel Anneler Günü için evde kalinmasi çagrisinda bulundu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi pandemi servisinde çalisan hemsire Zehra Camgöz, hem gururlu hem hüzünlü oldugunu kaydetti.

Bu süreçte ön saflarda savastigi için gururlu oldugunu vurgulayan Camgöz, "Benim de ogluma anlatacagim kahramanlik hikayem var. Ellerinden öpüyorum annecigim." ifadelerini kullandi.

- Bazilari ilk kez Anneler Günü'nde annelerini ve çocuklarini yalniz birakti

Atatürk Devlet Hastanesi pandemi servisi hemsirelerinden Ayse Kalkan ise salgin nedeniyle oglunun gözlerinden, annesinin ellerinden uzaktan öptügünü dile getirdi.

Hemsire Sirin Kral, "Sadece bugün degil, her gün kiymetlisiniz. Anneler Gününüz kutlu olsun." dedi.

Hemsire Gülhane Keles de "Canim annem ilk kez seni bu Anneler Günü'nde yalniz birakiyorum. Pandemi nedeniyle sana gelemiyorum. Seni çok seviyorum, Anneler Günün kutlu olsun." diye konustu.

Gülümser Çakmak ise annesine sarilacagi, ellerini öpecegi günlerin özlemi içerisinde büyük bir gururla çalistiklarini kaydetti.

Hemsire Beyhan Çetin de kilometrelerce uzakta olan annesinin gününü kutladigini bildirdi.

Hemsire Halenur Sahin, salgin sürecinin bir an önce bitmesini temenni ederek, tüm annelerin gününü kutladi.

"Sifayla taburcu olan Kovid-19 hastamizin evladi, 'anneme baktiniz' diyerek çiçek getirdi. Tüylerim ürperdi, 27 yillik meslek hayatimda aldigim en anlamli hediyeydi." diyen Sahin, saglik çalisanlari olarak annelerini aylardir görmediklerini dile getirdi.

Anestezi uzmani Dr. Fatma Utkan Duran ise omuz omuza çalistigi hemsirelerin ve tüm annelerin gününü kutlayarak, "Annemin yanina gidemeyecegim, ona sarilamayacagim. Kizlarim da benim günümü kutlayamayacak." dedi.

- Anneler Günü'nü yogun bakimda kutladilar

Isparta Sehir Hastanesi Kovid-19 servisinde görevli saglik çalisanlari da Anneler Günü'nü yogun bakim ünitesinde kutladi.

Evlatlari ve annesiyle telefonda görüntülü görüserek hasret gideren, sürekli fotograflarina bakan saglikçilardan hemsire Hatice Akin, bes aydir annesini göremedigini söyledi.

Yogun bakimda gururla görev yaptigini belirten Akin, "Bu yil Anneler Günü buruk, sevdiklerimizden uzakta geçse de Kovid-19'a yakalanan hastalarimizi tedavi ederek evlerine göndermekten çok mutluyuz." dedi.

Hemsire Songül Gürbüz ise bir anne olarak evlatlarindan uzakta olmanin duygusal anlar yasattigini, onlari riske atmamak için ayri kaldigini vurguladi.

Süreci atlatana kadar telefonla görüsmeye devam edecegini dile getiren Gürbüz, "Yogun bakim hemsireleri olarak bunu basaracak güçteyiz. Her türlü savasta mücadele edebilecek donanima sahibiz. Ben annemi küçük yasta kaybettim, sag olan tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum. Çocuklarim telefonla arayarak Anneler Günü'mü yogun bakim ünitesinde kutladi." ifadelerini kullandi.



Yurt Dünya 10.05.2020 11:50:02 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da operasyon ve denetimlerde 53 ruhsatsız silah ele geçirildi

2

Antalya'da özel bireyler "AntFest Engelliler Festivali"nde buluştu

3

Bakırköy Adliyesi'nde Engelliler Haftası kutlandı

4

Adana'da Sosyal Güvenlik Haftası kutlanıyor

5

Uzmanlar buzağı yetiştiriciliğinde grup bakımını öneriyor

6

Antalya'da "sahte doktor" hakkında işlem başlatıldı

7

Salda Bilim Merkezi inşaatında çıkan yangın söndürüldü

8

Hatay'da sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiliyor

9

Adana'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

10

Adana'da bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı