Kahramanmaraş'ın yöresel lezzetleri tur rehberlerine tanıtıldı

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın yöresel lezzetleri tur rehberlerine tanıtıldı

KAHRAMANMARAS (AA) - Tarihi mekan ve dogal güzellikleriyle dikkati çeken Kahramanmaras'a daha fazla turist çekmeyi hedefleyen Büyüksehir Belediyesi tur rehberlerine yörenin geleneksel lezzetleriyle cografi isaretli ürünlerini tanitti.

Büyüksehir Belediyesi ile Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odasi (GARO) is birliginde, tarihi Kahramanmaras Kalesi'ndeki bir tesiste gerçeklestirilen tanitim programina, birçok kentten gelen 22 turizm firmasinin rehberi katildi.

Programda, kentin cografi isaretli Maras çöregi, Maras dondurmasi, Maras yemeni gibi ürünlerinin yani sira yöresel lezzetleri katilimcilara anlatilarak, tanitildi.

Büyüksehir Belediye Kültür, Spor ve Turizm Daire Baskani Duran Dogan, gazetecilere, Türkiye'nin farkli noktalarindan turizmci ve rehberleri agirladiklarini söyledi.

Misafirlere kentin tarihi mekanlari ve turistik alanlarini gezdirdiklerini ifade eden Dogan, "Misafirlerimize Kahramanmaras mutfagindan neler var, disaridan gelen ziyaretçilerin kente geldiklerinde neler tadabilirler ve hediyelik esyalari tanitiyoruz." dedi.

Dogan, çalismalarla kentte daha fazla ziyaretçinin gelmesini amaçladiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Gastronomi, turizmin çok önemli noktalarindan birisidir. Insanlar, gezmelerin yani sira gezdikleri yörelerin ürünleri de tatmak ve yaninda götürmek istiyor. Kahramanmaras'ta, kentin dondurmasini, tarhanasini, pul biberini, çöregini alabilecekleri ve götürebilecekleri ürünler var. Daha fazla insana tanitilmasini ve çok sayida insanin sehrimizde agirlamak istiyoruz."

Tur rehberi Hilal Aslan ise Istanbul'dan kente geldigini ve turistik alanlari gezdigini aktardi.

Kentin yöresel lezzetlerini tattiklarini kaydeden Aslan, "Kentin çok zengin bir mutfak var ve muhakkak tatlarina bakilmasi gerekiyor diye düsünüyorum. Turistler yörelere gelmek ve oradaki ürünleri tatmak istiyor. Her yörenin içecegi ve yiyecegi farklidir. Yörelerin damak tatlarini kendi ülkemize ögretmek istiyoruz. Bunlarda bizi zengilestiriyor." ifadelerini kullandi.



Yurt Dünya 26.08.2020 17:26:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de buğday yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

2

Hatay'da devrilen hafriyat kamyonunun sürücüsü yaralandı

3

Tarsus Doğa Parkı'ndaki lemur ve sırtlan doğum yaptı

4

Adana'da tırla kamyonetin çarpışması sonucu 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

5

Burdur'da otomobil çaldığı iddia edilen ehliyetsiz sürücüye 82 bin lira ceza

6

Adana'da denetimlerde 18 motosiklet trafikten men edildi

7

Kahramanmaraş'ta 4. kattan düşen çocuk hayatını kaybetti

8

Adana'da ambulans helikopter yaralı motosiklet sürücüsü için havalandı

9

Adana'da ağaçlık alanda çıkan yangın söndürüldü

10

CHP Grup Başkanvekili Başarır'dan, Başkan Kocagöz'e ziyaret