Kahramanmaraşlı genç, çektiği videolarla Türkiye’yi Avrupalılara tanıtıyor

Kahramanmaraşlı genç, çektiği videolarla Türkiye’yi Avrupalılara tanıtıyor

Kahramanmaraşlı genç, çektiği videolarla Türkiye’yi Avrupalılara tanıtıyor

Kahramanmaraş’ta eğitim hayatını tamamladıktan sonra İrlanda’ya yerleşen genç, çektiği videolarla Türkiye ve Kahramanmaraş’ı tanıtıyor.
Kahramanmaraş’ta eğitim hayatını tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için İrlanda’nın başkenti Dublin’e yerleşen Yasin Çayır (28), data ve yazılım üzerinde eğitimini burada sürdürmeye devam etti.
Eğitiminin yanı sıra Türkiye’nin kültür, tarih, müzik ve coğrafyası hakkında videolar çekmek isteyen Çayır, karşılaştığı insanlarla iyi diyaloglar kurarak İrlandalılara, Türkiye ve Kahramanmaraş tarihi hakkında sorular sorup bilgiler aktarıyor.
Amacının Türkleri ve memleketi Kahramanmaraş’ı tanıtmak olduğunu ifade eden Çayır, “Ben yaklaşık 3 yıldır İrlanda’da yaşıyorum. Data üzerine mastır yapıyorum ve son bir yıldır da ülkemizi Avrupa’da tanıtmaya çalışıyorum. Ülkemizin tarihi yerlerini, dizilerimizi, filmlerimizi yurt dışında tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.


Güncel 25.12.2021 14:53:08 0

İlginizi Çekebilir

1

Daikin Taşkent'teki üniversite kampüsünün iklimlendirmesini sağladı

2

Antalya'da "Bir Tuş, Bir Tutku, Bir Konser" piyano resitali düzenlendi

3

Adana'da ambulans park halindeki otomobile çarptı

4

İskenderun ilçesinde "huzur ve güven uygulaması" yapıldı

5

Türk şefler yurt dışında Türk lezzetlerini tanıtıyor

6

BATEM'in geliştirdiği sebze tohumları ihraç da ediliyor

7

Türkiye'de futbolun yanı sıra bisiklet ve kış sporlarıyla da turizmin çeşitlendirilmesi amaçlanıyor

8

Isparta'da kooperatif çatısı altında buluşan kadınlar keçeden ürün yapıp satıyor

9

Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz Adana'da çiftçilerle buluştu

10

Lohusa şerbeti "kaynar" geleneği Adana'daki usta öğreticiler tarafından yaşatılıyor