Kahramanmaraşlı genç mucitler "Deneyap" için hünerlerini sergiledi

Kahramanmaraşlı genç mucitler

Kahramanmaraşlı genç mucitler "Deneyap" için hünerlerini sergiledi

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras'ta Deneyap Teknoloji Atölyesi'nde egitim alacak ögrencilerin belirlenecegi uygulama sinavina katilan genç mucitler, hünerlerini sergiliyor.

Gençlik ve Spor Bakanligi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, TÜBITAK ve Türkiye Teknoloji Takimi Vakfinin (T3 Vakfi) ortak çalismasi sonucu Gençlik ve Spor Il Müdürlügünde hizmet veren Deneyap Teknoloji Atölyesi'ne girmek isteyen 438 ilk ve ortaögretim ögrencisi için Merkez Spor Kompleksi'nde uygulama sinavi düzenlendi.

Sosyal mesafe kuralinin uygulandigi sinav alanina giren ögrenciler, kendilerine sunulan tema dogrultusunda, özgün fikirlerini ortaya çikaran ve teknik bilgilerini kullanabilecekleri projeleri jüri esliginde hazirladi.

Mucit adaylarinin belirlenen süreçte en iyi proje ve çalismayi hazirlamak için hünerlerini sergiledigi sinavda, jurinin basarili gördügü 160 ögrenci Deneyap Teknoloji Atölyesi'ne kabul edilecek.

Basarili ögrenciler, tasarim-üretim, robotik-kodlama, elektronik programlama, yazilim teknolojileri, nona-teknoloji malzeme bilimi ile havacilik ve uzay teknolojileri gibi alanlarinda ücretsiz egitim alacak.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Cemil Boz, AA muhabirine, yazili sinavda basarili olan gençlerin iki gün sürecek olan uygulama sinavinda hünerlerini gösterdigini söyledi.

Sinavda basarili olacak 160 gencin egitime alinacagini animsatan Boz, sunlari kaydetti:

"Egitimler neticesinde ögrencilerimiz, uzay teknolojisinden nano teknolojisine birçok alanda kendilerini gelistirecekler. Kahramanmaras'tan seçilen gençlerimiz kahraman sehrimizi kahramanca teknoloji alanlarinda temsil edeceklerine inaniyorum. Insallah içlerinde bu alanin en iyileri seçilecek ve gelecegin bilim insani, olmak yolunda egitimlerle kendilerini gelistireceklerdir."

Boz, Türkiye'de önemli teknoloji yatirimlarinin yapildigina isaret ederek, "Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan öncülügünde ciddi teknoloji atilimi yapiyoruz. Insallah, ileride bu uygulamalarin meyvesini almak ve bu basarilari görmekte bizlere nasip olur." ifadelerini kullandi.

Ikin gün süren ve bugün lise ögrencilerin katildigi sinavda yarin ortaögretim ögrencileri hünerlerini sergileyecek.



Güncel 15.08.2020 16:30:01 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi