Kahramanmaraş'ta 200 keklik doğaya bırakıldı

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta 200 keklik doğaya bırakıldı

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, doğayı koruma ve yaban hayatını desteklemek amacıyla 200 keklik doğaya salındı.

Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Afşin Avcılar ve Atıcılar Derneği işbirliğinde kırsal Büyüktatlı Mahallesi'nde 200 keklik doğaya bırakıldı.

Afşin Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, etkinlikte yaptığı konuşmada, yaban hayatının desteklenmesinin gelecek nesiller için hayati önem taşıdığını ifade ederek, "Bu tür etkinlikler doğal yaşamın devamlılığı açısından büyük önem taşıyor." dedi.

Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç da doğanın korunması ve ekosistem dengesinin sağlanması adına bu tür faaliyetlerin süreklilik kazanması gerektiğini ifade etti.

Başkan Kıraç, "Salınan keklikler, doğaya uyum sağladıklarında keneler ve diğer zararlı haşerelerle mücadelede etkili olacak. Vatandaşlarımızdan özellikle kaçak avcılıktan uzak durmalarını ve yasadışı faaliyetleri yetkililere bildirmelerini istiyoruz." diye konuştu.

Programa, Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Faruk Tülücü, Afşin Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ufuk Aslantürk ve dernek üyeleri katıldı.



Yurt Dünya 24.07.2025 18:23:45 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de kontrolden çıkan minibüs devrildi: 1 yaralı

2

Bakan Kurum, Hatay'da, 455 bininci afet konutu teslimi öncesi incelemelerde bulundu

3

Antalya'da su kanalına düşen ineği itfaiye kurtardı

4

Emekli emniyet müdürü ve oğlu çavdar sapıyla sanatsal eserler ortaya koyuyor

5

Adana'da denizde kafes balıkçılığında ilk hasat ihracat için yapıldı

6

Düden Şelalesi dört mevsim ziyaretçi ağırlıyor

7

Hatay'da temel kazısında Geç Antik Çağ'a ait mozaik bulundu

8

Hareketsiz yaşam nöropsikiyatrik hastalık riskini artırıyor

9

Adana'da 25 yıl 6 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

10

Hatay'da "İskenderun Gastronomi ve Yeni Yıl Şenliği" başladı