Kahramanmaraş'ta AA fotoğraflarıyla "15 Temmuz" sergisi açıldı

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta AA fotoğraflarıyla "15 Temmuz" sergisi açıldı

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras Onikisubat Belediyesi, Anadolu Ajansi (AA) foto muhabirlerinin, Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girisimi sirasinda ve sonrasinda çektigi fotograflarinin yer aldigi "15 Temmuz Demokrasi Sehitleri Anma Milli Birlik Günü Resim Sergisi" açti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsaminda, Necip Fazil Kisakürek Kültür Merkezi'nde açilan sergide, AA muhabirlerinin FETÖ'nün hain darbe girisiminde ve sonrasinda çektigi fotograflar yer aldi.

Protokol üyeleri ve vatandaslar, Necip Fazil Kisakürek Kültür Merkezi'nde açilan, Istanbul ve Ankara'da 15 Temmuz 2016 gecesi yasananlar ve ardindan tutulan demokrasi nöbetlerinden karelerin yer aldigi sergiyi gezdi.

Onikisubat Kaymakami Serkan Keçeli, sergideki fotograflarin 15 Temmuz gününü tekrar hatirlattigini söyledi.

Nice kahramanliklarla kazanilan ülkenin ayakta kalmaya devam edecegini aktaran Keçeli, "15 Temmuz da bu kahramanliklarin en üst seviyeye çiktigi günlerden bir tanesiydi. Vatan, devlet ve bayrak için ihtiyaç oldugunda Türk milletinin her ferdiyle birlikte nasil karsi koydugunun önemli göstergesinin bir tanesiydi. Ben 15 Temmuz sehitleri basta olmak üzere tüm sehitlerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyorum." dedi.

Belediye Baskani Hanefi Mahçiçek ise 15 Temmuz'un milli iradeye set vurmanin ve alt etmenin talihsiz bir girisimi oldugunu söyledi.

Anadolu Ajansi muhabirlerine tesekkür eden Mahçiçek, "Bu millet insallah birligini, bütünlügünü ve bagimsizligini devam ettirecek. Biz de bu ülkenin varligini ve birligini, gelecegini tahakküm altina almaya çalisanlara karsi bu ülkenin verdigi mücadelenin ve sehadetlerinin günü dolayisiyla Anadolu Ajansimizla resim resim sergisi açtik." dedi.

AK Parti Il Baskani Ömer Oruç Bilal Debgici de Anadolu Ajansi muhabirlerinin Türkiye'nin farkli kentlerinden çekmis oldugu fotograflarla 15 Temmuz'daki mücadelenin sahidi olduklarini söyledi.

16 Temmuz Sali gününe kadar gezilebilecek serginin açilisina, Basin Ilan Kurumu (BIK) Kahramanmaras Sube Müdürü Abid Vanli, AK Parti Onikisubat Ilçe Baskani Mücahit Kara, Kahramanmaras Kunduracilar Odasi Baskani Ali Köfte, belediye meclis üyeleri ve davetliler katildi.





Yurt Dünya 14.07.2020 14:58:58 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de düzenlenen 1. Osmaniye Sanayi ve Ticaret Fuarı açıldı

2

Antalya'da "turizmde sürdürülebilirlik" ele alındı

3

Adana'da elektrikli bisiklet sürücüsü kazada yaralandı

4

Burdur'da iş yeri ve otomobili kundakladığı iddia edilen zanlı tutuklandı

5

Hatay'da ruhsatsız işletilen 4 süt ve süt ürünleri işletmesi mühürlendi

6

Mersin'de kaybolan 79 yaşındaki kişiyi arama çalışmaları sürüyor

7

Mersin'de ruhsatsız işletilen peynir imalathanesi mühürlendi

8

Kahramanmaraş MSMMMO'dan mücbir sebep hali uzatılması talebi

9

Mersin'de devrilen kamyonetin sürücüsü öldü

10

"KVKK Okulda Projesi" Adana'dan başlatıldı