Kahramanmaraş’ta anasınıfı eğitimi almamış çocuklara eğitim sandığı

Kahramanmaraş’ta  anasınıfı eğitimi almamış çocuklara eğitim sandığı

Kahramanmaraş’ta anasınıfı eğitimi almamış çocuklara eğitim sandığı

Kahramanmaraş’ta Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegresini içeren PİKTES Projesi kapsamında anasınıfı eğitimi alamamış çocuklar için hazırlanan sandıklar tek tek evlere ulaştırılıyor.
Afşin ilçesinde ,“Benim Oyun Sandığım” adlı proje kapsamında hazırlanan ve içi eğitim metaryalleriyle dolu sandıklar önceden belirlenmiş Anasınıfı eğitimi almamış olan merkez ve kırsal mahallelerde ki çocuklara teslim edildi.
Hem Suriyeli hem de Türk ailelerin çocuklarına teslim edilen sandıklar bilgi veren Proje Görevlisi Emine Şahan, “Benim Oyun Sandığım” kapsamında hazırlanan Eğitim sandıklarımız elimize ulaştı. Bizler de çocuklarımızı evlerinde ziyaret ederek sandıkları teslim ettik. Velilere sandıklarda ki eğitim meteryallerinin nasıl ve ne amaçla kullanılacağını anlattık. Ay’da bir kez aileleri ziyaret ederek çocukların sandıkta bulunan eğitim malzemelerinden faydalanıp faydalanamadıklarını gözlemleyecek ve onlara gönüllü öğretmenlik yapacağız" dedi.
Proje Görevlilerinden Selçuk Kaba ise, "Projenin amacının anasınıfı eğitimi almamış olan çocukların eğitim eksikliğinin giderilmesi. Sandıklarla ziyaret ettiğimiz evler de çocukların mutluluğunu tarif edemiyoruz. AB tarafından finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığımızca uygulanan proje kapsamında her yıl bu Sandıkların sayıları artacak ve Anasınıfı eğitimi almamış olan çocuklarımıza ulaştıracağız" ifadesini kullandı.


Güncel 22.01.2022 19:15:32 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi