Kahramanmaraş’ta baraj suları altında kalacak mahalle taşınıyor

Kahramanmaraş’ta baraj suları altında kalacak mahalle taşınıyor

Kahramanmaraş’ta baraj suları altında kalacak mahalle taşınıyor

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine bağlı Geben Mahallesi’nin, baraj su toplama havzasında kalacağı için nakledilmesi kararlaştırıldı.
Andırın ilçesinin Geben Mahallesi, yapım çalışmaları süren ve 40 bin dönüm araziyi sulayacak olan barajın su toplama havzasının altında kalacak. 1.500 nüfuslu kalacak mahallenin tahliyesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararla birlikte, Andırın’ın en eski yerleşim alanlarından biri olan ve ‘kaleler şehri’ olarak adlandırılan Geben Mahallesi, başka bir alana taşınacak.
Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararı şöyle:
“Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine bağlı Geben Mahallesi halkının, mezkur yerleşim yerinin Geben Barajı su toplama havzasında kalması nedeniyle Geben Mahallesinde belirtilen yere nakli ve yerleştirilmesine karar verildi.”


Güncel 27.12.2022 15:13:17 1
Haluk Besim BAKACAK
1.01.2023 16:56:15
Lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin Geben mahallesi komple taşınmıyor orada baraj bölgesinde kalan 13 hane ev.

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME - Adana'da dağda mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

2

Adana'da dağda mahsur kalan 3 kişi için kurtarma çalışması başlatıldı

3

Hatay'da 90 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

4

Kahramanmaraş merkezli tefecilik operasyonunda 17 şüpheli tutuklandı

5

Saimbeyli'de "Dünya İnsan Hakları Günü" programı düzenlendi

6

Bozyazı'da naat yazma ve okuma yarışması düzenlendi

7

Koçfinans 30 yaşında

8

Kepez Belediyesince emekli personele yönelik program düzenlendi

9

Salon Hokeyi Kadınlar Süper Lig maçları Alanya'da yapıldı

10

Arçelik çalışanları Perakende Günü'nde sahada tüketicilerle buluştu