Kahramanmaraş'ta depremzede çocuklara kano eğitimi verilecek

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta depremzede çocuklara kano eğitimi verilecek

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta, konteyner kentlerde yaşayan depremzede çocuklar için kano kursu açıldı.

Onikişubat Belediyesi ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünce, EXPO 2023 rekreasyon alanındaki kristal lagün havuzunda başlatılan kursta 9-14 yaş arası öğrenciler antrenörler eşliğinde kano eğitimi alacak.

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, kursun açılışında yaptığı konuşmada, EXPO alanında 70 bin metrekare büyüklüğündeki havuzda çocuklara eğitim verileceğini belirtti.

Mahçiçek, "Bu kursiyerlerimizin arasından inşallah şampiyonlar çıkacak. Bu evlatlar buralarda yetişecek, gelecekte bu ülkenin bayrağını göndere çektirecekler ve inşallah çeşitli şampiyonluklar alacaklar." diye konuştu.

Onikişubat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kadir Gemci de konteyner kentlerde yaşamlarını sürdüren çocuklar için psikososyal destek ve spora kazandırma projesi çalışmaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Bu kapsamda konteyner kentlerde çeşitli branşlarda antrenör görevlendirdiklerini dile getiren Gemci, "Belediyemiz iş birliğiyle burada daha önce başlattığımız sporcularımız vardı. Bu sporcularımızı buraya dahil ettik. İlk aşamada kano ve kürek su sporları için 30 sporcumuz kano kursunda eğitim alacak." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Programa, Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem ve ilgililer katıldı.




Yurt Dünya 4.01.2024 21:54:49 0

İlginizi Çekebilir

1

"Narenciye Mevsimi" sergisi, Mersin'de sanatseverlerle buluştu

2

Hatay'da evde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

3

Mersin'de iki katlı ev yangında kullanılamaz hale geldi

4

Mersin'de kardan kapanan yolları açma çalışmaları sürüyor

5

Mersin'de cipin cami duvarına çarpması kamerada

6

CHP Grup Başkanvekili Başarır, Adana'da konuştu:

7

AK Parti heyeti su taşkınlarından etkilenen Kumluca'daki çiftçileri ziyaret etti

8

Türkiye Havalı Silahlar 16-18 yaş altı milli takımı Mersin'de kampa girdi

9

Mersin'de yolu kapanan mahalledeki hasta ekiplerin çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı

10

"Parçalanmış Ailelerin Öyküsü-85 Yıl Sonra Girit'te Buluşma" belgeseli Mersin'de izleyiciyle buluştu