Kahramanmaraş'ta gelinler için altın işlemeli maske üretildi

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta gelinler için altın işlemeli maske üretildi

KAHRAMANMARAS (AA) - ISMAIL HAKKI DEMIR - Türkiye'de altin islemede önemli konumda bulunan Kahramanmaras'ta bir kuyumcu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda gelinliklerin bir parçasi haline gelen maskeleri ortalama 30 gram altinla isleyerek yaklasik 14 bin liradan satisa sundu.

Sektörün öncü kentlerinden Kahramanmaras'ta, agirlikli olarak "22 ayar" altin islemeciligi yapip Türkiye'nin her yerinde vitrinleri süsleyen kuyumcu esnafi, Kovid-19'dan korunmak için hayati önem tasiyan maskeye dügün hazirligini sürdüren çiftler için yeni bir anlayis kazandirdi.

Bir kuyumcu, normal yasamda oldugu gibi dügün ve nikah töreni sirasinda da takilmasi zorunlu olan maskeleri altinla kapladi.

Islemeli altini, cerrahi maskelerin üzerine süsleyerek farkli bir tarz olusturan kuyumcu, hem maskeye farkli bir görünüm kazandirdi hem de taki olarak degerlendirilmesini sagladi.

Kuyumcunun ortaklarindan da olan Kahramanmaras Kuyumcular Odasi Baskani Haci Mustafa Öz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, oda yönetimi ve kuyumcu esnafiyla birlikte aldiklari kararla "altin süslemeli maske" dönemini baslattiklarini söyledi.

- "Altin maskeli gelinleri siklikla görecegiz"

Üretilen maskenin taki olarak da ilgi görecegine inandiklarini belirten Öz, "Çok yakin zamanda dügünlerde altin maskeli gelinleri siklikla görecegiz diye düsünüyorum. Dügünlerde gelinlerin maskeyle sahnede olmalari ve sade maskenin görsellik açisindan pek uyusmadigini gördük. Biz de bunun üzerine maskeyi bir altin takiyla süsleyerek görsellik kattik." dedi.

Genellikle 30 gram civarinda altin kullanilan maskenin yaklasik 14 bin liradan satildigini aktaran Öz, maskede 100 grama kadar altin kullanilabildigini ve fiyatin da buna bagli olarak arttigini dile getirdi.

Öz, Kahramanmaras'in altin taki üretiminde Istanbul'dan sonra en büyük üretici olduguna dikkati çekerek, geleneksel tarzda üretim yapan ustalarin becerilerinin sektöre çok ciddi katki sagladigini sözlerine ekledi.



Yurt Dünya 11.07.2020 11:40:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Gölhisar'da YKS provası yapıldı

2

Bucak'ta devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

3

Hatay'da tarihi binada çıkan yangın kontrol altına alındı

4

Hatay'da mahalle sakinleri, ilçe değişikliği için referanduma gitti

5

Hatay'da devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı

6

Bakan Bak, İtalyan mevkidaşı Abodi ile Antalya'da ziyaretlerde bulundu

7

Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

8

Gazze'ye insani yardım ulaştıracak gemi Mersin'den uğurlandı

9

Hatay'da bahçe duvarına çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

10

Kahramanmaraş'ın yüksek kesimlerine kar yağdı