Kahramanmaraş'ta, "Hain FETÖ’nün Darbe Girişimi ve Milli Birliğimizin Zaferi" konferansı

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta, "Hain FETÖ’nün Darbe Girişimi ve Milli Birliğimizin Zaferi" konferansı

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, 15 Temmuz hain darbe girisiminin bir kez daha yeni nesillerin kendi inancini dogru kaynaklardan ögrenmesinin zorunlulugunu ortaya koydugunu söyledi.

Can, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsaminda, Avsar Kampüsü Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Hain FETÖ'nün Darbe Girisimi ve Milli Birligimizin Zaferi" konulu konferansta, Türkiye'nin sehidine, gazisine ve onlarin mukaddes emanetlerine sahip çikan aziz bir millet oldugunu belirtti.

15 Temmuz'u "mesru iktidara ve milletin iradesine darbe vurmak isteyen hainlere, milletin geçit vermedigi önemli bir gün" diye tanimlayan Can, "15 Temmuz Cumhurbaskanindan toplumun bütün fertlerine kadar birlik ve beraberlik içerisinde hainlerin emellerini bosa çikardigi, dini degerleri kullananlarla gerçek dindarlari ferasetle birbirinden ayirdigi bir gündür." dedi.

Üniversitelerin yeni nesli bu milli suur ve ferasetle yetistirmek gibi önemli bir sorumlulugu bulundugunun altini çizen Can, sunlari kaydetti:

"15 Temmuz hain darbe girisimi bir kez daha göstermistir ki, yeni nesillerimizin kendi inancini dogru kaynaklardan ögrenmesini saglamak zorundayiz. Bu konuda en büyük sorumluluk üniversitelere ve biz akademisyenlere düsüyor. Yeni nesilleri Kur'an-i Kerim ve Peygamber Efendimizin sünneti isiginda, milli ve manevi degerlere sahip feraset sahibi bireyler olarak yetistirmeliyiz. Gençligimizi donanimli hale getirmedigimiz zaman, dindar gözüken ve kimi devletlerin emellerine hizmet eden olusumlarin hain girisimlerine alet oluyorlar. Gençlerimizi kendi mesleklerinde teori ve uygulamada donanimli bireyler olarak yetistirirken, kendi inancini, kültürünü, milli ve manevi degerlerini, sanatini da dogru sekilde ögrenen ve kavrayan bireyler olarak hayata hazirlamaliyiz."

KSÜ olarak ögrencilerin milli ve manevi suurla yetismeleri için yil boyunca çok sayida etkinlige imza attiklarini ifade eden Can, "Milletimizin ve ailelerinin bize emaneti olan gençlerimizin saglikli ve saglam kaynaklardan beslenerek yetistirmenin gayreti içerisindeyiz." diye konustu.

KSÜ Ilahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Hüsnü Ezber Bodur ise "Hain FETÖ’nün Darbe Girisimi ve Milli Birligimizin Zaferi" baslikli sunum gerçeklestirdi.



Yurt Dünya 18.07.2020 12:33:39 0