Kahramanmaraş'ta ilk kez kornea nakli yapıldı

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta ilk kez kornea nakli yapıldı

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi (KSÜ) Tip Fakültesi Saglik Uygulama ve Arastirma Hastanesinde ilk kez kornea nakli yapildi.

KSÜ Tip Fakültesi Göz Hastaliklari Anabilim Dali Ögretim üyelerinden Prof. Dr. Gökhan Özdemir ile Dr. Ögretim Üyeleri Ali Mesen ve Abdullah Beyoglu'nun gerçeklestirdigi operasyonla 10 yildir nakil bekleyen iki hastanin yeniden görmesi saglandi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, üniversite senato salonunda yaptigi açiklamada, kornea naklinin birçok kisi için yeniden görme umudu oldugunu belirtti.

Korneanin sekil ve seffafliginin birçok nedenden dolayi bozulabildigini ifade eden Can, "Tam kat kornea naklini basarili bir sekilde yapmanin sevincini yasamaktayiz. Insallah bundan sonraki süreçte hastalarimiza bu konuda hizmet verecegimiz için mutluyuz. KSÜ Saglik Uygulama ve Arastirma Hastanemizde sonraki asamalarda uygun hastalarda kismi kornea nakli (Endotel nakli, Stroma nakli) yapmayi planlamaktayiz." dedi.

Bu adimlarin daha hizli ilerlemesi için hastane bünyesine bagli bir göz bankasi kurmayi hedeflediklerini dile getiren Can, Kahramanmaras'i kornea nakli konusunda merkez haline getirmek için ellerinden gelen her türlü gayreti sürdürdüklerini aktardi.

Prof. Dr. Gökhan Özdemir de su ana kadar iki hastaya, ölen kisilerden bagislanan kornea dokusunun nakledildigini belirtti.

Ilk naklin, yaklasik 10 yil önce enfeksiyon sonucu bir gözünde görme yetisini kaybeden 83 yasindaki Ali Akkök'e, ikinci naklin ise 64 yasindaki Abdullah Kiraz'a yapildigini belirten Özdemir, bu nakiller sayesinde hastalarin magduriyetlerinin giderildigini kaydetti.



Yurt Dünya 8.10.2020 18:24:34 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da bir kişi parkta ölü bulundu

2

GÜNCELLEME - Antalya'da yabancı uyruklu kadın, evinde ölü bulundu

3

Burdur'da Honamlı tekesi ve Merinos koçu güzellik yarışması düzenlendi

4

Sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş'ın ABD'de ölümüne ilişkin yeni iddialar

5

Burdur'da üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti

6

Çukurova Üniversitesi'nde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

7

Belen'de orman yangınları mücadele komisyonu toplantısı yapıldı

8

Kemer'de "Orman Benim" kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi

9

Doğu Akdeniz ilçelerinde "Orman Benim" kampanyası düzenlendi

10

Hatay'da otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı