Kahramanmaraş'ta LGS birincileri başarıyı "planlı çalışarak" yakaladı

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta LGS birincileri başarıyı "planlı çalışarak" yakaladı

KAHRAMANMARAS (AA) - Milli Egitim Bakanliginca (MEB), 2020 Liselere Geçis Sistemi (LGS) kapsaminda 20 Haziran'da yapilan merkezi sinavdan 500 tam puan alan Kahramanmaras Zehra Çelebi ve Ismail Yalçinöz, basariyi planli çalisarak elde ettiklerini belirtti.

Özel Yildiz Ortaokulu ögrencisi Zehra Çelebi, gazetecilere yaptigi açiklamada, basarili olmasindaki en büyük etkenin hedefleri dogrultusunda planli bir sekilde çalismak oldugunu söyledi.

Zorlu süreçte ailesinin de her zaman kendisine destek verdigini belirten Çelebi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde herkes gibi kendisinin de etkilendigini, bu süre zarfinda bol bol çalisma imkani buldugunu anlatti.

Planli bir sekilde sinava hazirlandigini ifade eden Çelebi, "Bunaldigim zaman kendimi dinlendirdim. Bu süreçte ailem her zaman destek oldu, aileme çok tesekkür ediyorum. Sinav sonucuna baktigimda elde ettigim basaridan dolayi çok sevindim. Ben hedefleri olan bir ögrenciyim, eminim ki tam puan alan diger ögrenciler de hedefi olan ögrencilerdir. Hedefime ulastigim için çok sevinçliyim. Basarimi planli çalismaya ve aileme borçluyum." diye konustu.

Simdi gidecegi lisenin arastirmasini yapmaya basladiklarini belirten Çelebi, ileride de tip egitimi almak istedigini ifada etti.

Kendisi de ögretmen olan anne Fatma Çelebi de ailelerin çocugunun hedeflerini saptayip, yönlendirmesinin basaridaki etkisinin çok önemli oldugunu vurguladi.

"En önemli konulardan biri de çocugunu tanimak ve hedeflerini bilmektir." diyen anne Çelebi, çocugun hedeflerine nasil ulasabilecegi konusunda dogru yönlendirme yapmak ve çocuklarla devamli iletisim halinde bulunmak gerektigini söyledi.

Seker Ortaokulu ögrencisi Ismail Yalçinöz de Kovid-19 salgini döneminin ardindan, böyle bir basari kazanmasinin mutluluk verici oldugunu belirtti.

- "Emegimin karsiligini aldigim için de çok mutluyum"

Kendisine destek verenlere tesekkür eden Yalçinöz, "Sinava kendi olusturdugum program dogrultusunda, soru çözerek, kitap okuyarak, konu tekrari yaparak, hazirlandim. Planli çalismayla emegimin karsiligini aldigim için de çok mutluyum." dedi.



Yurt Dünya 16.07.2020 17:07:48 2
Tevfik Eroglu
16.07.2020 23:38:17
Basarilar ne mutlu bize memletimize hayirli biri olmani dilerim Sevgiler sana güzel cocuk Tevfik Eroğlu

Yasemin ELIBOL
17.07.2020 10:04:49
Türkiye gençliği böyle devam et

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş’ta depremzede çocuklar için "Hacivat-Karagöz" oynatıldı

2

Hatay'da şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu

3

Silifke Belediyesince toplu açılış ve iftar programı düzenlendi

4

Isparta'da otomobil ve traktörün çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

5

Kahramanmaraş'ta şehit aileleri iftarda buluştu

6

Adana'da şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu

7

Adana, Mersin ve Hatay'ın ilçelerinde Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü kutlandı

8

Hatay'da Türk Kızılay Şube Başkanı ve 2 personeli darbedildi

9

Antalya'da 13 düzensiz göçmen yakalandı

10

Antalya'nın ilçelerinde Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı kutlandı