Tarih: 07.10.2020 18:52

Kahramanmaraş'ta "Masa Başı Tatbikatı" düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras Valiligi Afet ve Acil Durum Müdürlügünce (AFAD) "Masa Basi Tatbikati" düzenlendi.

Kahramanmaras Valisi Ömer Faruk Coskun baskanliginda Türkoglu ilçesinde düzenlenen tatbikata, Türkoglu Kaymakami Gürbüz Saltas, Belediye Baskan Yardimcisi Ramazan Bozdogan, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Mete Pekmez, AFAD personeli ile kamu kurum ve kuruluslarindan temsilciler katildi.

Vali Coskun, tatbikat öncesi yaptigi konusmada, Kahramanmaras'in deprem ve sel gibi afetler açisindan riskli iller arasinda oldugunu belirtti.

Gerçeklestirilen tatbikat ile birlikte uygulamada karsilasabilecek sorunlarla ilgili önceden tespitler yapip buna göre tedbirler almaya yönelik çalismalar yürüteceklerini anlatan Vali Coskun, "Afet zararlarinin azaltilmasi, afetlere karsi hazirlikli olunmasi, afet aninda kurtarmalar, ilkyardim, geçici barinma ve afet sonrasinda yeniden insa faaliyetlerinin yürütülmesi için bütün birimlerimiz arasinda gerekli koordinasyonun saglikli bir sekilde saglanmasi amaciyla bu tatbikati gerçeklestiriyoruz." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan senaryo geregi yasanan bir sel felaketinin ardindan kriz masasi olusturularak çalismalar yönetildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —