Kahramanmaraş'ta "Nuri Pakdil, Filistin ve Kahramanmaraş" söyleşisi düzenlendi

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta "Nuri Pakdil, Filistin ve Kahramanmaraş" söyleşisi düzenlendi

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi tarafindan "Nuri Pakdil, Filistin ve Kahramanmaras" söylesisi düzenlendi.

Çesitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Serdar Çam ve beraberindeki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Baskani Seref Ates, Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskani (YTB) Abdullah Eren ile Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi (TIKA) Baskan Vekili Serkan Kayalar, Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesini (KSÜ) ziyaret etti.

Burada KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ile YEE Baskani Ates arasinda üniversitenin tanitilmasi amaciyla protokol imzalandi.

Protokol imza töreninin ardindan Ates, Eren ve Kayalar, "Türkiye'nin Uluslararasi Insani ve Kültürel Iliskileri" konulu panelde konusma yapti.

- "Nuri Pakdil, Filistin ve Kahramanmaras" söylesisi

Panelin ardindan ise Bakan Yardimcisi Çam ve beraberindekiler, Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi tarafindan Kahramanmaras Kalesi'nde düzenlenen "Nuri Pakdil, Filistin ve Kahramanmaras" adli söylesiye katildi.

Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, burada yaptigi konusmada, Filistin'i en iyi Türk edebiyatinin "Kudüs Sairi" Nuri Pakdil'in ve Kahramanmaraslilarin anlayacagini belirterek, Pakdil anisina böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Söyleside daha sonra Nuri Pakdil'i taniyanlar anilarini anlatti. Etkinlik kapsaminda katilimcilar TIKA Filistin Sergisi'ni de gezdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Serdar Çam, söylesinin ardindan yaptigi açiklamada, çok sayida kurumun temsilcileriyle birlikte kentte gün boyu çesitli temaslarda bulunduklarini ifade etti.

Kahramanmaras'in çok zengin kültüre sahip bir kent oldugunu aktaran Çam, gün boyunca çok faydali is birliklerine imza attiklarini sözlerine ekledi.



Yurt Dünya 17.09.2020 00:11:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanya'da horoz dövüşü operasyonunda işlem yapılan 53 kişiden biri tutuklandı

2

Kahramanmaraşlı çift, traktörü "gelin arabası" yaptı

3

Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı

4

Tarsus'ta Turizm Haftası kutlandı

5

Silifke'de şiir yazma ve resim yapma yarışması düzenlendi

6

Hatay Valisi Masatlı'dan Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'e ziyaret

7

KOAH hastası ambulans helikopterle Burdur'dan Ankara'ya nakledildi

8

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Görgel, basın mensuplarıyla bir araya geldi

9

Gazze'ye insani yardım ulaştıracak 9. gemi Mersin'den uğurlandı

10

Antalya Valisi Şahin teleferik kazasında yaralananları ziyaret etti