Kahramanmaraş’ta sucuk ve bastık için kazanlar kaynıyor

Kahramanmaraş’ta sucuk ve bastık için kazanlar kaynıyor

Kahramanmaraş’ta sucuk ve bastık için kazanlar kaynıyor

Kahramanmaraş’ın lezzetleri arasında yer alan sucuk, bastık ve pestil gibi ürünler kış mevsimi için geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor.
Dulkadiroğlu ilçesi Bertiz Mahallesi’nde pekmez ve un sucuğu yapımı devam ediyor. Bölge adeta şıra fabrikası gibi çalışıyor. Bölgede yaklaşık bin üretici, yöresel ürün pazarına ürünleriyle katma değer sunuyorlar.
60 yaşındaki Ahmet Şanlıdal, Bertiz yöresinde bastık, pestil, sucuk üretiyor. Masere kazanlarında kaynayan pekmezin sucuk, pestil ve bastığa yolculuğu zorlu mücadele ile başlıyor. Yılda 5 ton üretim yaparak ekonomiye ciddi katkı sağlayan üretici, katıksız doğal ürünlerini Türkiye’nin dört bir tarafına pazarlıyor. El emeği göz nuru ile oluşan pekmez sucuğu, pekmez, nişasta ve cevizden oluşuyor. Üzerine ceviz içi kırılarak misafirlere ikram edilen hapısa ise yörenin vazgeçilmez tatlıları arasında yer alıyor.
Üretici Şanlıdal, "Cevizli, bademli ve fıstıklı beyaz ile siyah sucuk, bastık, pestil, ravanda geleneksel şireleri burada devam ettiriyoruz" dedi.



Bölgeden 27.10.2022 10:41:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kozmetik ürün çaldığı ileri sürülen 2 şüpheli tutuklandı

2

Kahramanmaraş'ta minibüsün devrilmesi sonucu 11 kişi yaralandı

3

Castrol Ford Team Türkiye İsveç Rallisi'ni tamamladı

4

Antalya'da bir aile sağlığı merkezi ve 112 istasyonu açıldı, bir merkezin temeli atıldı

5

Kazak Sinema Günleri Antalya'da başladı

6

Alanya'da bir kişinin öldüğü silahlı saldırıyla ilgili 3 zanlı tutuklandı

7

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır, Burdur'da gençlerle buluştu

8

Kahramanmaraş'ta etkili olan yağışların ardından binlerce dönüm tarım arazisi su altında kaldı

9

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı

10

Toyota Gazoo Racing WRT İsveç Rallisi'nde ilk 4 sırayı aldı