Kahramanmaraş'ta TCDD arazisine izinsiz kurulan prefabrik evler kaldırıldı

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta TCDD arazisine izinsiz kurulan prefabrik evler kaldırıldı

KAHRAMANMARAŞ - TCDD Kahramanmaraş İstasyon Şefliği sınırları içerisine izinsiz olarak inşa edilen prefabrik müstakil evler, bulundukları yerden kaldırıldı.

Dulkadiroğlu Kaymakamlığı, Yenişehir Mahallesi'ndeki mülkiyeti TCDD'ye ait 8 bin 500 metrekarelik alanda izinsiz prefabrik müstakil ev inşa edildiği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Yapılan kontrolde TCDD 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Kahramanmaraş İşletme Şefliği arazisi içerisinde 21 ev inşa edildiği belirlendi.
Dulkadiroğlu Kaymakamlığının talimatı ile belediye zabıta ekiplerince kaldırılması yönünde ev sahiplerine 15 Eylül 2023'e kadar taşınmazın boşaltılması tebligatı gönderildi.

Bu kapsamda alandaki prefabrik müstakil evlerin son bölümü de bugün itibariyle iş makinelerinin yardımıyla bulundukları yerden tırlara yüklenerek bölgeden götürüldü.

Söz konusu taşınmaz alan Dulkadiroğlu Kaymakamlığı, TCDD yetkilileri ve Dulkadiroğlu Belediyesi işbirliğiyle boşaltılarak Kahramanmaraş İstasyon Şefliği yetkililerine teslim edildi.



Yurt Dünya 23.12.2023 17:29:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de yasa dışı bahis operasyonu kapsamında 9 şüpheli tutuklandı

2

Hatay'da depremzedeler için psikososyal destek merkezi açıldı

3

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özen, odanın çalışmalarını anlattı

4

Kumluca Milli Eğitim Müdürü Tekdemir ziyaretlerde bulundu

5

İHH Kahramanmaraş Şubesi ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunacak

6

Burdur'da çekiciyle kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

7

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 105 şüpheliyi yakaladı

8

Hatay'da kozmetik ürün çaldığı ileri sürülen 2 şüpheli tutuklandı

9

Kahramanmaraş'ta minibüsün devrilmesi sonucu 11 kişi yaralandı

10

Castrol Ford Team Türkiye İsveç Rallisi'ni tamamladı