Kahramanmaraş'ta yanan ormanlık alan çocukların eliyle yeşerecek

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta yanan ormanlık alan çocukların eliyle yeşerecek

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras'in Dulkadiroglu ilçesinde orman yangininda zarar gören 1 hektarlik alan, çocuklarin diktigi 500 fidanla yeniden yeserecek.

Kahramanmaras Orman Bölge Müdürlügü ve Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü tarafindan Dünya Çocuk Haklari Günü kapsaminda fidan dikim etkinligi düzenlendi.

Dogal Yasam Parki arazisinde 20 Temmuz'da çikan orman yangininda zarar gören fidan dikim sahasinda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri altinda bir araya gelen yaklasik 50 çocuk, 500 fidani toprakla bulusturdu.

Programda konusan Vali Yardimcisi Fatih Damatlar, çalismalarinda çocuklari düsünerek hareket ettiklerini belirtti.

Kentteki tüm kurumlarin çocuklar için en iyi sekilde çalistigini aktaran Damatlar, sunlari kaydetti:

"Cinsiyeti ve milliyeti ne olursa olsun dünya üzerinde bütün çocuklar 18 yasina kadar çocuk tanimi içerisindedir. Sevgili yavrularimiza sefkat içerisinde yaklasmaliyiz. Aile Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ve tüm kurumlar dogrudan veya dolayli çocuklara hizmet ediyorlar. Valiligimize derdini ulastiran vatandasin gözyasi kalmiyor, aninda müdahale ediliyor. Ben bunun sahidiyim. Kadina yapilan yardim, darda kalana yardim yavrularimiza ve çocuklara yapilan yardimdir. Kiymetli çocuklar en güzel günler sizlerin olsun. gelecek sizlerindir. Sizler için elimizden geleni yapacagiz. En güzel sartlar sizin olsun."

Aile Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Mutlu Kaya da Çocuk Haklari Sözlesmesi'nin Birlesmis Milletler'de (BM) 20 Kasim 1989'da imzalandigini ve 20 Kasim'in Dünya Çocuk Haklari Günü olarak kutlanmaya baslandigini animsatti.

"Çocuklarimiz göz bebegimizdir" diyen Kaya, sunlari aktardi:

"Burada çocuklarimizla beraber fidan dikmenin maneviyatini ve güzelligini çocuklarimizla beraber hissettigimiz gibi bu ormanimiz da 20 Temmuz'da yanan bir ormandi. Yanan bir ormana tekrardan can vermek ve kendileri gibi fidan olan çocuklarimizin fidanlari dikmeleri bizim için manevi anlamda duygusu yüksek. Yanan ormanlarimiz bugün çocuklarimizin elleriyle nefes oluyor, hayat buluyor."

Öte yandan programda, Aile Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakani Zehra Zümrüt Selçuk, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç ve vefat eden Kahramanmaras Aile Çalisma ve Sosyal Hizmetler Müdür Yardimcisi Ibrahim Arikmert için fidan dikildi.




Yurt Dünya 19.11.2020 18:09:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

2

Hatay'da 3 bin 10 paket kaçak sigara ele geçirildi

3

Hatay'da depremlerde aldığı hasarın ardından restore edilen cami ibadete açıldı

4

Adana'da trafik kazası tatbikatı yapıldı

5

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

6

Gazipaşa'da gümrük kaçağı 1500 güneş gözlüğü ele geçirildi

7

İskenderun ve Samandağ'da Hıdırellez etkinliği düzenlendi

8

Çukurova Üniversitesi'nde öğrenciler İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti

9

Antalya'da İl Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

10

Aladağ'da yüksek kesimlere kar yağdı