Kahramanmaraş'taki Yavşan Yaylası'nda bayram yoğunluğu yaşanıyor

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'taki Yavşan Yaylası'nda bayram yoğunluğu yaşanıyor

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi sınırlarında yer alan Yavşan Yaylası, Kurban Bayramı tatilinde doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen ziyaretçileri ağırlıyor.
 

Şehir merkezine 37 kilometre uzaklıkta bulunan ve 1850 metre rakıma sahip yayla, bayramda serin havası ve doğal güzellikleriyle vatandaşların ilgi odağı oldu.

Bayramın ilk iki gününde yaklaşık 8 bin kişinin ziyaret ettiği yaylada, vatandaşlar piknik yaparak ve kamp kurarak tatilin keyfini çıkardı.

İşletmeci Ahmet Kılçık, AA muhabirine, yaz aylarında temiz havasıyla öne çıkan yaylanın ziyaretçi akınına uğradığını söyledi.

Yaylanın 3 bin 500 dönümlük bir alanı kapsadığını, ziyaretçilere kamp alanı ve villa hizmeti de verdiklerini dile getiren Kılçık, "Bu bölgede Yağlıoluk, Bekmez Pınarı ve Yavşan suyu gibi üç doğal kaynak suyumuz bulunuyor. Ziyaretçiler bu sulardan da oldukça memnun. Özellikle kanser ve verem hastaları, temiz havası ve suyundan dolayı yaylayı sıkça tercih ediyor." ifadelerini kullandı.

Hatay'dan bölgeye gelen ziyaretçilerden Bilal Ali Albayrak, bayram tatilini ailesiyle birlikte doğayla iç içe olan Yavşan Yaylası'nda değerlendiklerini, Kahramanmaraş'ın görülmeye değer çok güzel yerlere sahip olduğunu belirtti.
 

Sefa Dündar ise ailesiyle farklı deneyim yaşamak için yaylayı tercih ettiklerini dile getirdi.



Bölgeden 8.06.2025 15:52:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanyaspor, Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı

2

Burdur'da otomobilin çarptığı yaya yaralandı

3

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü güven tazeledi

4

Aston Martin Türkiye'den İstanbul'da özel sürüş etkinliği

5

Adana'da 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

6

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dağlı'ya ödül verildi

7

Kepez'de Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi

8

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Hindistan'ı 1-0 yendi

9

Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Selimefendigil, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Mersin'de çöp biriktirilen evden ruhsatsız silah ve 115 bin lira çıktı