Kalesini gole kapatan Adanaspor'dan önemli savunma başarısı

Kalesini gole kapatan Adanaspor

Kalesini gole kapatan Adanaspor'dan önemli savunma başarısı

ADANA (AA) - EREN BOZKURT - TFF 1. Lig'in ilk 4 haftasinda kalesini gole kapatan Adanaspor'un oyunculari, basarili takim savunmasinin kendilerine sampiyonluk yolunu açacagina inaniyor.

Ilk 4 maçinda 1 galibiyet ve 3 beraberlik alarak 6 puan toplayan Akdeniz ekibi, gol yollarinda yasadigi sikintiya ragmen savunmadaki basarisiyla dikkati çekiyor.

Ligde henüz gol yemeyen tek takim olan turuncu-beyazlilar, basarilarini takim savunmasi ve iyi çalismaya bagliyor.


- Donkor: "Bütün takimin basarisi"


AA muhabirine açiklamada bulunan oyunculardan Ganali stoper Isaac Donkor, Türkiye'ye gelmeden önce Süper Lig'de oynayan yakin arkadaslariyla görüstügünü ve Adanaspor'da forma giymeye karar verdigini söyledi.

Takimlarinin geride kalan 4 haftada gol yememesinin önemli olduguna dikkati çeken Donkor, söyle konustu:

"Takimimizin gol yememesi sadece bir oyuncunun isi degil, bütün takimin basarisi. Bu nedenle bütün takim arkadaslarima tesekkür ediyorum. Italya'da oynadigim dönemin yani sira, Yunus Murat Ceylan hocamizdan da savunma anlaminda yeni seyler ögrendim. Hem burada hem Italya'da ögrendiklerim benim gelisimimde çok önemli. Açikçasi futbol bir risk oyunu. Bazen bu riskleri almaniz lazim. Ben de çok fazla sinirlari zorlamadan risk aliyorum. Oyunu güzellestirmek için bunu yapiyorum."


- Furkan Seker: "Güzel bir gidisatimiz var"


Takimin sag bek pozisyonunda oynayan Furkan Seker, Adanaspor'un geçmisinin basarilarla dolu oldugunu ifade etti.

Turuncu-beyazli ekipte oynamaktan memnun oldugunu dile getiren Furkan, "Daha önce bu ligde sampiyonluklarim oldu. Adanaspor'da da tekrar bir sampiyonluk yasamak, sehre tekrar o duyguyu tattirmak için geldik. Güzel bir gidisatimiz var. Bir kaç galibiyetle beraber istedigimiz pozisyona ulasacagimizi düsünüyorum. Basariyi getiren sey takimdaslik. Burada da takim arkadaslarim çok yardimsever." seklinde konustu.

Furkan, ligin ilk 4 haftasinda oyunun savunma bölümünde basarili olduklarina dikkati çekerek, söyle devam etti:

"Ilk 4 haftada gol yemememiz 4-5 oyuncunun yapacagiz is degil. Takim olarak 90 dakika boyunca herkes çok iyi mücadele ediyor. Biraz hücum tarafini gelistirmemiz lazim. Yeni bir takimiz, en azindan isin savunma tarafini iyi yapiyoruz. Gol yemememizin en büyük sebebi, çok iyi çalismamiz. Hücumu da zamanla gelistirecegimizi düsünüyorum. Öyle oldugu zaman da puanlar gelecektir. Önümüzde Altinordu maçi var. Altinordu genç ve diri bir takim. Bu ligin pas yapmaya çalisan güzel ekiplerinden birisi. Bizim için öncelikli olan 3 puan almak. Sahamizda oynuyoruz ve hedefimiz var. Hedefimiz varsa içeride oynadigimiz maçlari kazanmamiz lazim."


- Karacic: "Defanstaki arkadaslarimla iyi is çikariyoruz"


Bosna Hersekli kaleci Goran Karacic, bireysel olarak çok çalistigini, ilk 4 maçta kalesini gole kapatabildigini aktardi.

"Gol yemeden bir kaç hafta daha devam etmek istiyoruz." diyen Karacic, "Bes yildir buradayim, ilk defa defanstaki arkadaslarimla çok uyumlu sekilde iyi is çikariyoruz. Tabii ki ofansif olarak da daha iyi isler yapmak isteriz. Biz defans olarak gol yemedikçe, ilerleyen haftalarda form tutarak goller atacagimizi düsünüyorum. Umarim bu sekilde devam ederiz." degerlendirmesinde bulundu.




Bölgeden 15.10.2020 12:17:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da sulama kanalında boğulan çocuğun cenazesi defnedildi

2

Kahramanmaraş'ta depremde zarar gören alt yapının yenilenmesi çalışmaları sürüyor

3

Adana'da polisler özel gereksinimli çocuklarla buluştu

4

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

5

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

6

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

7

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

8

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

9

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

10

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı