Tarih: 11.08.2020 11:01

Kanada'da eğitim gören Türk lise öğrencisi, 2 kişiyi boğulmaktan kurtardı

Facebook Twitter Linked-in

ISTANBUL (AA) - Kanada'da lise degisim ögrencisi olarak egitim gören Mehmet Irtis, Shubie kanalinda bogulmak üzere olan bir çifti kurtardi.

Kültürlerarasi Lise Degisim Programlari organize eden ISEWorld'ün açiklamasina göre, sirketin seçmelerine katilan ve gösterdigi basariyla Kanada'da lise egitimine devam etmeye hak kazanan TED Rönesans ögrencisi Mehmet Irtis, hem akademik hem de sosyal alandaki basarilariyla Türkiye'yi gururlandiriyor.

Geçen günlerde gönüllü ailesiyle kano yapmak için Shubie kanalina giden Irtis, Halifax bölgesinden gelen bir çiftin kano yaparken aniden alabora oldugunu ve suya düstüklerini gördü.

Can yelekleri olmasina ragmen yüzemediklerinden endiseye kapilan çifti fark eden Mehmet Irtis, hiç tereddüt etmeden onlari kurtarmak için suya atladi. Aileyi ve kanolarini sudan çikaran Mehmet, etrafta bulunanlardan takdir ve övgü topladi.


- "Yardim ettigim için çok mutluyum"


Açiklamada konuya iliskin görüsleri yer alan Mehmet Irtis, bogulmak üzere olan çifte yardim etmenin güzel olacagini düsündügünü belirterek, "Ilk basta onlara kendi kanomdan yardim etmeye çalistim ama zor oldu. Bu yüzden suya atlamanin daha kolay olduguna karar verdim. Onlara yardim etmekten mutluydum ancak telefonlarini bulamadigim için üzgünüm." ifadelerini kullandi.

Irtis'in gönüllü ailesinden Tony Dorian da pandemi süreci de dahil 2,5 yildir birlikte yasadiklarini, Mehmet Irtis'in artik ailenin gerçek bir parçasi oldugunu aktardi.

Irtis'in çok iyi mizah anlayisina sahip oldugunu ve onlari her gün güldürdügünü belirten Dorian, sunlari kaydetti:

"Patty ve ben 6 yildir NSISP ile birlikteyiz. Hayatimizi çok zenginlestirdi. Seyahat etmeyi seviyoruz ve diger ülkelere seyahat ederek ve diger yerlerin kültürünü ögrenmekten çok sey ögreniyoruz. Ama bizimle yasayan ve ailemizin bir parçasi olan bu genç elçilerimiz oldugu zaman çok daha fazlasini ögreniyoruz. Ev sahibi oldugumuz çocuklarin aileleriyle de böyle bir bag hissediyoruz. Olay, kesinlikle yasami tehdit etmese de Mehmet'in elinden geldigince yardim etmek için suya nasil atladigini gerçekten takdir ettim."


- "Ülkemizi temsil edecek ögrencileri özenle seçiyoruz"


ISEWorld Genel Müdürü Gökyar Karsit ise Irtis'i cesaretinden dolayi kutladi.

ISEWorld olarak Türkiye'den Kanada'ya gidecek ögrencilerin seçimlerini büyük bir titizlikle yaptiklarini aktaran Karsit, su degerlendirmelerde bulundu:

"Ülkemizi temsil edecek, akademik yönden basarili ve belli bir seviyede Ingilizce bilen, örf ve adetlerimizi Kanadalilara tanitacak, basarilara imza atacak ögrencileri seçmeye özen gösteriyoruz. Ögrencimiz Mehmet, bu pandemi döneminde yabanci bir aileye yardim ederek Türklerin nasil insanlar oldugunu Kanadalilara ispat etmis oldu. Ayrica, ögrencimizi yetistiren velimize, ögretmenlerimize çok tesekkür ediyoruz. Irtis ve diger tüm ögrencilerimizin her zaman yanindayiz. Pandemi sürecinde oldugu gibi diger dönemlerde de her an ulasabilecekleri bir sisteme sahibiz. Bu nedenle velilerimizin de içi rahat ve bizlere güveniyorlar."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —