Kandil’den, terör örgütü PKK’nın Avrupa yapılanmasına uyarı

Kandil’den, terör örgütü PKK’nın Avrupa yapılanmasına uyarı

Kandil’den, terör örgütü PKK’nın Avrupa yapılanmasına uyarı

Türkiye’nin düzenlediği sınır içi ve sınır ötesi operasyonlarla ağır kayıplar veren terör örgütü PKK/KCK’nın sözde yönetiminin tedirginliği her geçen gün daha da artıyor. Örgüt, Avrupa kadrolarını analiz yapamadığı gerekçesiyle uyardı.
Edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK’nın sözde yönetim merkezi Kandil, Avrupa kadrolarını analiz yapamadığı, gelişmeleri doğru okuyup yorumlayamadığı ve Kandil’i yeterli şekilde bilgilendirmediği için eleştirdi. Örgüt, mensuplarına kendisine çekidüzen vermeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Dış ilişkiler iyi değil
Kandildeki terör örgütü PKK’nın sözde üst yönetiminin, PKK Avrupa yapılanmasına yönelik; Avrupa’daki terör örgütü PKK/KCK mensuplarının faaliyetlerinin ve mevcut dış ilişkilerin, istenilen seviyede ve yeterli olmadığı ayrıca İsveç’in, stratejik olarak PKK ile dost olduklarını belirtmesine rağmen NATO üyeliği beklentisi nedeniyle Türkiye’ye taviz verdiğini eleştirileri getirdiği öğrenildi.

Avrupa dışı ülkelerle de diplomasiyi artırın talimatı
Avrupa alanındaki örgüt yapısından beklediği performansı bulamayan Kandilin, örgüt mensuplarına Hindistan, Afrika ve ABD’ye yönelik çalışma yapması talimatı da verdi. Terör örgütü PKK’nın sözde üst düzey yönetimi ayrıca Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi, Uluslararası Af Örgütü, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, CPT, OPCW (Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü), IPPNW (Nükleer Savaşın Önlenmesi için Uluslararası Hekimler) gibi kurumların örgüt lehine kararlar alması için yapılan çalışmaların artırılmasını da istedi.
Avrupa kadrolarına, bu kurumlara baskı yapılabilmesi için kurumların rolü, misyonu, bağlı oldukları devlet veya kurumlar ile finansmanını sağlayanlar hakkında bilgi toplanması talimatı verildi.
Örgüte destek veren Avrupalı parlamenter ve avukatların da 2023 yılında örgüt elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşebilmek için Türkiye’yi ziyaret etme planları olduğu öğrenildi.

Avrupa’daki terör örgütü mensupları tedirgin
Öte yandan, terör örgütü PKK ile iltisaklı şahısları Türkiye’ye iade edilme korkusu sardı. 2 Aralık 2022’de İsveç’ten sınır dışı edilen Mahmut Tat’ın Türkiye’ye iade edilmesi diğer örgüt mensuplarında çekincelere neden oldu. Avrupa’da barınan çoğu örgüt mensubu Türkiye’ye iade edilme ya da sınır dışı edilmekten korkuyor.


Yurt Dünya 30.01.2023 10:46:21 0

İlginizi Çekebilir

1

OYAK Çimento'dan 2025'in ilk çeyreğinde 10 milyar 355 milyon lira net satış

2

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ'de üst düzey atama

3

Medipol Sağlık Grubu, sıfır iş kazası hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor

4

Hatay'da 21 düzensiz göçmen yakalandı

5

Antalya'da "Gazipaşa'da Afet Gerçeği: Bilinçlen, Önlem Al, Güvende Kal" paneli düzenlendi

6

Serik'te evde çıkan yanın söndürüldü

7

Lider Serik Spor, şampiyonluk maçına hazırlanıyor

8

Adana'da evlenecek gençlere alışverişlerinde indirim sağlanması amacıyla protokol imzalandı

9

Gülnar Belediyesince 9 araç hizmete sunuldu

10

Hatay'da okullar arası bahar şenliği düzenlendi