Kanıyla kendisini vuranın kocası olduğunu yazmıştı, istinaf 9 yıllık hapis cezasını onadı

Kanıyla kendisini vuranın kocası olduğunu yazmıştı, istinaf 9 yıllık hapis cezasını onadı

Kanıyla kendisini vuranın kocası olduğunu yazmıştı, istinaf 9 yıllık hapis cezasını onadı

Zeytinburnu’nda boşanmak istediği eşi tarafından silahla 5 el ateş edilerek vurulan ve kendi kanıyla yere "Beni Ragıp vurdu" yazan Nurtaç Canan’ın yaralanmasına ilişkin davada, eş Ragıp Canan’ın aldığı 9 yıl hapis cezası İstinaf Mahkemesi tarafından onandı. Cezayı az bulunan Nurtaç Canan’ın kararı Yargıtay’a taşıyacağı öğrenildi.
Zeytinburnu’nda 4 Haziran 2020 günü gece saatlerinde Nurtaç Canan, eşi Ragıp Canan tarafından ayrılmak istediği gerekçesiyle bacaklarından vurularak ağır yaralandı. Öleceğini düşünen yaralı kadın, kendi kanıyla yere “Annem babam hakkını helal et, üzülmeyin beni Ragıp vurdu, kurtuldum” yazdı. Eşini silahla yaraladıktan sonra olay yerinden kaçan Ragıp Canan, oğlunu arayarak ‘Anneni dövdüm, git bir bak’ dedi. Olayın yaşandığı eve gelen çocuk, annesini kanlar içinde görerek sağlık ve polis ekiplerini aradı. Yaralı kadın hastaneye sevk edilirken, Ragıp Canan yakalanarak gözaltına alındı. Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, Ragıp Canan’ın ‘eşi kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘silahla tehdit’ suçlarından 30 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucu sanık Ragıp Canan’ın ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ’silahla tehdit’ suçlarından delil yetersizliği nedeniyle beraatına hükmedilirken, ’eşi kasten silahla yaralama’ suçundan 9 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verildi. Kararın ardından Nurtaç Canan gözyaşlarına boğularak, "Benim iltica etmekten başka şansım kalmadı. Bu adam potansiyel tehlike. Onun ağır bir ceza alması için benim ölmem gerekiyormuş. Şimdi benim özgürlüğümü kısıtladılar ama onu özgür bırakacaklar. Ben Allah’a sığınıyorum" diyerek tepki gösterdi. Davanın tarafları kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı. Dosyayı inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, eylemin doğru olarak nitelendirildiğini ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğunu belirterek, tarafların yaptığı başvurunun esastan reddine karar verdi.
İstinaf başvurusunun reddedilmesiyle Ragıp Canan hakkında verilen 9 yıl hapis cezası onanmış olurken, Nurtaç Canan’ın kararı Yargıtay’a taşıyacağı öğrenildi.


Yurt Dünya 22.01.2022 17:30:22 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da evin bahçesinde lahit bulundu

2

Adana'da bir barda ruhsatsız 25 silah ele geçirildi

3

Antalya'da iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada gözaltına alınan 25 zanlı adliyede

4

Aile ve Gençlik Fonu'na depremin merkez üssünde 1981 çift başvurdu

5

Mersin'de dolandırıcılık operasyonunda 20 şüpheli tutuklandı

6

Hatay'da gönüllüler her gün 12 bin kişilik iftar hazırlıyor

7

Muratpaşa Belediye Başkan adayı Manavoğlu, ÇMO'yu ziyaret etti

8

Burdur'da su doldurma sırasında çıkan kavgada bir kişi bıçakla yaralandı

9

Hatay'da hafif ticari araçla motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

10

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da iftar programına katıldı: