Kapanan okulu, gelenekleri geleceğe taşıyan fabrikaya dönüştürdüler

Kapanan okulu, gelenekleri geleceğe taşıyan fabrikaya dönüştürdüler

Kapanan okulu, gelenekleri geleceğe taşıyan fabrikaya dönüştürdüler

Adana’nın Kozan ilçesinde taşımalı eğitim nedeniyle kapanan okulda açılan kursa katılan kadınlar, dokuma tezgahlarında yöresel motifleri ilmek ilmek işliyor.
Yassıcalı ve Kayhan mahallelerinde 11 kursiyer Halk Eğitim Merkezi bünyesinde fabrikaya dönüşen okulda tezgahlarının başında unutulmaya yüz tutan kilim dokumayı öğrendi.
Eğitmen Firdevs Yağbasan, kadınların unutulmaya yüz tutan el sanatlarını öğrenerek gelecek nesillere ışık olduklarını ifade ederek, “Okulumuz kapatılmıştı. 11 kursiyerimiz var. Eski unutulan motifleri yeni el yapımı kilimlerimize yansıttık. Mahallemizin genç kızları kadınlarımız kursumuza katılıyor. Namazlık ve büyük kilim siparişleri de alıyoruz” dedi.
Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bünyamin Akbulut, unutulmaya yüz tutan eserleri yeniden gün ışına çıkarmak için çalıştıklarını belirterek, "Kayhan yöremizde yöresel kilim dokuma kursumuzu açtık. Kilimleri ilmek ilmek dokuyorlar. Kilimlerimize rağbet güzel. Teşhir mağazamız ve internet üzerinden sipariş alıyoruz" diye konuştu.
Kursiyer Emine Göçer ise, "Zorluk çekerim diye düşündüm ama çok keyifli. Bu arada işlerken videoya alıyorum. Sosyal medya hesabımdan paylaşınca çok talep oldu. Öğrenmek isteyen de almak isteyen de çok" ifadelerini kullandı.
Havva Bozkurt ise kilimleri keyifle dokuduklarını ifade ederek, “Pandemide yapacak bir aktivite yoktu. Burada keyifle vakit geçiyoruz. Sipariş çok. Kültürel değerlerimizi korumak çok önemli. Hem değerli bir iş yapıyoruz hem de kendimizi daha değerli hissediyoruz. Kilimlerin fiyatı 300 ile bin TL arasında değişiyor" dedi.


Güncel 25.02.2021 10:14:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı

2

MASTOB Başkanı Süral, iş yeri açma yönetmeliğini değerlendirdi

3

Futbol: Trendyol 1. Lig

4

Karsan, ILO ve Borçelik işbirliğiyle meslek liselerindeki kız öğrencileri iş hayatına hazırlayacak

5

Hatay'da "Desenlerde Çoğalan Kültürel Hafıza ve Dayanışma Projesi" etkinliği düzenlendi

6

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek, Muhittin Böcek'i cezaevinde ziyaret etti

7

ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi yeni dönemine başladı

8

"Elmacı Dede" Hatay'dan aldığı mandalinaları Mehmetçiğe ulaştıracak

9

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde trafik kazası: 6 yaralı

10

Medicana'dan yeni H3N2 grip varyantı uyarısı