Kapıkule’de 16 ton 150 kilo uyuşturucu hammaddesi ele geçirildi

Kapıkule’de 16 ton 150 kilo uyuşturucu hammaddesi ele geçirildi

Kapıkule’de 16 ton 150 kilo uyuşturucu hammaddesi ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Kapıkule Gümrük Kapısında gerçekleştirilen operasyonda özel bir düzenekli plakalı iki tırda, çok sayıda şarjör, 16 ton 150 kilo ağırlığında uyuşturucu hammaddesi olarak kullanılan asetik anhidrit ele geçirildi. Ayrıca bir tır ve otobüste de yapılan aramalarda, 733 bin TL değerinde halı ve porselende ele geçirilerek el konuldu.
Kapıkule Gümrük Kapısında görevli muhafaza memurlarınca, sahaya gelen araçlara ilişkin yapılan kontrolde, 20 ton kağıt taşıdığı beyan edilen iki tırın gümrük kapısına mühürsüz geldiği tespit edildi. Durumdan şüphelenen personelce araçlar x-ray tarama cihazına sevk edildi. Burada yapılan taramada tırlardan birinde şüpheli yoğunluğa rastlandı. Arama hangarına alınan tır, detaylı olarak kontrol edildi. Gerçekleştirilen kontrolde tırın plakasına özel olarak yerleştirilen elektronik bir düzeneğin olduğu ve bu düzenek sayesinde sürücünün bir düğmeye basarak plakayı değiştirebildiği saptandı. Bunun üzerine açılarak aranan tırın dorsesinde 8 parçadan ibaret olması gereken kağıt yükünün yalnızca 2 parçasının bulunduğu, dorsenin kalanının ise içerisinde kimyasal sıvı bulunan varilerle dolu olduğu görüldü.
Kimyasal maddenin uyuşturucu ve kimyasal test cihazı ile yapılan analizinde uyuşturucu imalinde kullanılan asetik anhidrit cinsi kimyasal olduğu saptandı. Bununla birlikte çok sayıda şarjör ve 14 varil içerisindeki toplam 16 ton 150 kilo kimyasal maddeye el konuldu. Devam eden aramalarda kontrol edilen diğer tırın ise tamamen yasal yükle dolu olduğu ancak bu tırda da aynı plaka düzeneğinin bulunduğu belirlendi. Araç sürücülerinin ifadesinde, kaçakçıların bu düzenekler sayesinde yalnızca yasal yük taşıyan tırı iki ayrı plaka ile iki ayrı araçmış gibi kontrol ettirmek istediği, böylece diğer tırın kontrolden kaçırılmasının planladığı anlaşıldı. Operasyon neticesinde iki araç sürücüsü gözaltına alırken ele geçirilen uyuşturucu hammaddesinin yanı sıra olaya karıştırılan iki tıra da el konuldu. Ayrıca ele geçirilen 16 ton 150 kilo uyuşturucu hammaddesinden yaklaşık 8 ton uyuşturucu elde edilebileceği öğrenildi.

733 bin TL değerinde halı ve porselen de ele geçirildi
Türkiye’ye giriş yapmak için Kapıkule Gümrük Kapısına gelen bir yolcu otobüsünde yaklaşık 600 bin TL değerinde 93 adet el dokuması halı ele geçirildi.
Yine Türkiye’ye giriş yapmak için Kapıkule Gümrük Kapısına gelen tırda el yapımı ve el boyaması yaklaşık 133 bin TL muhtelif sayıda porselen yemek takımı parçaları ele geçirildi.
Olaylarla ilgili soruşturma sürüyor.


Yurt Dünya 11.06.2021 11:43:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de deprem sonrası 13 bin 573 bağımsız bölümün ihalesi yapıldı

2

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

4

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

5

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

9

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu