Kaportacılarda kar mesaisi başladı

Kaportacılarda kar mesaisi başladı

Kaportacılarda kar mesaisi başladı

İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle kazalar arttı, kaportacılarda yoğunluk oluştu.

İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle yollar karla kaplanarak buz tuttu. Kış lastiği takmayan, zincir bulundurmayan sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Buz tutan yollarda kayan araçlar kazalara sebep oldu. Kaza yapan araçlar, kaportacılarda yoğunluk oluşturdu.

Yoğunluk nedeniyle randevuyla çalıştıklarını belirten kaporta ustası Varol Kaya, ’’Kar lastiği takmayan ve zincirsiz yola çıkan sürücüler buzlanmalardan dolayı kaza yaptı. Kayan araçlar oluyor, kar birikintileri araçların tavanına düşüp zarar verebiliyor. Bu kazalar sonucu bizde de yoğunluk oluştu. Normal günde haftada 20 araç geliyorken şimdi 40 araç gelmesini bekliyoruz. Bu yoğunluk nedeniyle randevu sistemiyle çalışıyoruz. Sürücülere kış lastiği takmalarını ve zincirsiz yola çıkmamalarını öneriyoruz’’ dedi.

Kış lastiğine dikkat çeken bir başka kaporta ustası Şirazi Yaşar, ’’Tedbirsiz yola çıkanlar buzlanmalardan dolayı kaza yapıyor. En çok kış lastiği takmayanlar kaza yapıyor. Sürücülerin hava durumuyla ilgili bilgi sahibi olup yola çıkması gerekiyor. Ayda 3 tane kaporta işlemi yapıyorsak şu anda 3 gün için 30 araç randevu aldı’’ şeklinde konuştu.


Güncel 26.01.2022 13:32:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da koruyucu aileler ve çocuklar için iftar programı düzenlendi

2

Adana'da belediye otobüsüyle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

3

Gülnar Belediye Başkanı Önge'den iftar programı

4

Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasından iftar programı

5

Adana'da Yeşilay gönüllüleri iftarda buluştu

6

Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özdemir, ESOB başkanlığına adaylığını açıkladı

7

GÜNCELLEME - Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

8

Isparta'da 700 yıllık "Buhur Suyu" geleneği canlandırıldı

9

Isparta'da şehit mezarlarının bakım ve temizliği yapıldı

10

Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu 2 kişi öldü, 12 kişi yaralandı