Kaputaş'ta "sosyal mesafeli" deniz ve güneş keyfi

Kaputaş

Kaputaş'ta "sosyal mesafeli" deniz ve güneş keyfi

ANTALYA (AA) - Antalya'da essiz rengiyle dünyaca ünlü Kaputas Plaji'nda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uygulanan kisitlamanin kaldirilmasiyla vatandaslar, günesin ve denizin keyfini çikarmaya basladi.

Kas ilçesi Kalkan Mahallesi'ndeki en gözde plajlardan Kaputas, "kontrollü sosyal hayat" ve "yeni normal" olarak nitelenen dönemle sessizligini bozdu.

Tedbirler kapsaminda tatilciler, plaja atesleri ölçülerek aliniyor. Maskesiz girmenin yasak oldugu plajda, 350 olan sezlong sayisi 140'a düsürüldü. Sezlonglar, sosyal mesafe kuralina göre yerlestirildi.

Kaputas Plaji'ni isleten Kas Belediyesi yetkilileri de tatilcilere Kovid-19 tedbirlerini anlatan brosür dagitti. Sezlong tercih etmeyen bazi tatilciler, kendileri için iplerle olusturulan sosyal mesafe alanlarina havlularini sererek güneslendi, denize girdi.

Mavinin her tonunu sunan essiz deniz rengi ve kumsaliyla ziyaretçilerini etkileyen plajda, tatilciler yüzerken de birbirlerine yaklasmamaya özen gösterdi.

Yoldan geçen bazi otomobil sürücülerinin, park ettikleri araçlardan inerek manzarayi izledikleri, plajin fotograflarini çektikleri görüldü.

Kas Belediye Baskani Mutlu Ulutas, plajda her türlü tedbiri aldiklarini, vatandaslarin gönül rahatligiyla tatillerini yapabilecegini söyledi. Geçen yillarda plaja günde ortalama 10 bin kisinin geldigini anlatan Ulutas, plajda yeni normal dönemine uygun sekilde vatandaslarin tatillerini yapabilecegini bildirdi.

- "Burada kendimi çok mutlu ve güvende hissediyorum"

Istanbul'dan tatile gelen Murat Tekin, plajin manzarasi, denizi ve kumsaliyla kendine hayran biraktigini ifade etti.

Plajda Kovid-19 tedbirlerinin ciddi sekilde uygulandigini görünce çok mutlu oldugunu aktaran Tekin, "Sezlongu kiralamadan önce dezenfekte edildigini gördük. Sosyal mesafe kuralina burada harfiyen uyuluyor. Plaji isletenler de gayet bilinçli. Tek istegim buraya gelenler lütfen maskelerini yerlere atmasinlar. Sahillerimizin, doganin degerini bu süreçte çok daha iyi anladik." diye konustu.

Tatilci Ugur Yilmaz da tedbirlerin plajda üst düzey sekilde uygulanmasinin, kendisine huzur verdigini belirterek, "Burada kendimi çok mutlu ve güvende hissediyorum. Kendime ayrilmis güneslenme alaninda zaman geçiriyorum." dedi.



Yurt Dünya 3.06.2020 11:21:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da hububat hasadı başladı

2

Kahramanmaraş'ta 16 bin 52 deprem konutunun içme suyunu DSİ karşılıyor

3

Adana'da yakalanan dilenci kadınların yanındaki 2 çocuk devlet korumasına alındı

4

Antalya'da kaçak sigara operasyonu

5

Isparta Tren Garı bayram tatilinde 20 bin 65 yolcuya hizmet verdi

6

Hatay'da ahırda çıkan yangın söndürüldü

7

Adana'da bina girişindeki doğal gaz tesisatında çıkan yangın söndürüldü

8

Toroslar'da park ve yeşil alanlarda yenileme yapılıyor

9

Mersin'de girişimci kadın ürettiği kozmetik ürünleri ihraç ediyor

10

Mersin'deki "Tarım Kampüsü"nde yetiştirilen üzümler hasat edildi