Kar ve buzlanma sebebiyle yaylada mahsur kalan piknikçiler 8 saatte kurtarıldı

Kar ve buzlanma sebebiyle yaylada mahsur kalan piknikçiler 8 saatte kurtarıldı

Kar ve buzlanma sebebiyle yaylada mahsur kalan piknikçiler 8 saatte kurtarıldı

Mersin´in Erdemli ilçesinde piknik yapmak için çıktıkları Hacıalanı Yaylası’nda yollarını kaybederek kara saplanıp mahsur kalan 16 kişi belediye ekipleri tarafından 8 saat süren çalışmayla kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, Cuma günü 9’u çocuk 16 kişi 6 otomobille gezinti ve piknik yapmak için Hacıalanı Yaylası’na çıktı. İkindi saatlerinde yollarını kaybeden piknikçiler bir süre ilerleyince yaklaşık 2000 rakımlı Gavur Uçtuğu mevkisine kadar geldi. Kar ve buzlanma nedeniyle artık ilerleyemeyen piknikçiler havanında kararması dolayısıyla telefonla ulaştıkları Erdemli Belediyesi ekiplerinden yardım istedi.
Yardım çağrısı üzerine Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Altunçiçek ve ekipler iş makineleriyle mahsur kalan piknikçilere ulaşmak üzere harekete geçti. Ekipler uzun uğraşlar sonucu mahsur kalan piknikçilere ulaştı. Piknikçiler farklı bir güzergahtan 8 saat süren çalışmayla kurtarıldı. Mahsur kalan piknikçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.


Yurt Dünya 6.02.2021 10:32:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Mut'ta mahalle sakinleri iftarda bir araya geldi

2

Karaisalı Kaymakamı Bozoğlan, engelli bireylerle iftarda buluştu

3

LÖSEV'den Adana'da Dünya Kadınlar Günü programı

4

Türk Eğitim-Sen Antalya Şubesi "Kadınlar Günü"nü kutladı

5

Isparta'da öğrencilerden "Bir Kumanya, Bir Sofra, Bin Umut" kampanyası

6

Isparta'da eşine yardım ederken lastiğin patlaması sonucu uçuruma savrulan kadın öldü

7

Isparta'daki cam seyir terası "Yeşilay Haftası" kapsamında yeşil ışıkla aydınlatıldı

8

Kumluca Belediye Meclisinin Mart Ayı Toplantısı yapıldı

9

Burdur'da kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Hatay'da depremlerde öksüz ve yetim kalan çocuklara iftar verildi