Karabağ şehitlerinin evlatlarına Türkiye Bursları’nda özel kontenjan

Karabağ şehitlerinin evlatlarına Türkiye Bursları’nda özel kontenjan

Karabağ şehitlerinin evlatlarına Türkiye Bursları’nda özel kontenjan

Azerbaycan’ın Karabağ Zaferi şehitlerinin çocukları için Türkiye Bursları kapsamında özel kontenjan ayrılıyor. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) uhdesinde yürütülen ve Türkiye’de yükseköğrenim imkanı sunan Türkiye Bursları kapsamında Karabağ Zaferi’nde şehit olan Azerbaycan askerlerinin çocuklarına bu yıl özel bir kontenjan ayrılıyor.
YTB Başkanı Abdullah Eren’in sosyal medya hesabından duyurduğu haber Azerbaycan’da da yoğun ilgi gördü. Abdullah Eren paylaşımında; “Can Azerbaycan’ın Karabağ Zaferi’nde şehit düşen kahramanlarının evlatlarına bu yıl Türkiye Bursları kapsamında özel bir kontenjan ayırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Eren ayrıca, "Türkiye her alanda olduğu gibi eğitim alanında da kardeşlerinin yanında" açıklamasında bulundu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Türk dünyası başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafından uluslararası öğrencilere yönelik burs programı olan Türkiye Bursları, YTB bünyesinde her yıl binlerce başarılı öğrenciye Türkiye’de yükseköğrenim imkanı sunuyor.
Türkiye’de öğrenim görüp mezun olan öğrenciler; ülkelerinde önemli görevler üstlenerek hem ülkelerine hem de ülkeleri ile Türkiye arasındaki ilişkilere ciddi katkılar sunuyor.
Türk dünyasında da bürokrasiden siyasete, eğitimden sanata önemli Türkiye mezunları bulunuyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında Tovuz’da Ermenistan ile olan mücadelede şehit olan Azerbaycanlı General Polat Haşimov da Türkiye mezunuydu.
Uluslararası öğrencilere yönelik olan Türkiye Bursları için son başvuru tarihi 20 Şubat 2021. Başvuru ve detaylar www.turkiyeburslari.gov.tr adresinde yer alıyor.


Güncel 8.02.2021 09:31:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da iş yerleri ve park halindeki araçlara zarar veren zanlı tutuklandı

2

Hatay'da otomobilin LPG tankı ve tavan döşemesinde kaçak ürünler bulundu

3

Antalya'da kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele sürüyor

4

İskenderun'da araç kiralama firmaları denetlendi

5

Kahramanmaraş'ta 88 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişi yakalandı

6

Adana'da "Dijital Dünyada Güvenli Kalmak Zirvesi" düzenlendi

7

Osmaniye'de asayiş uygulamasında yakalanan firari 19 zanlıdan 10'u tutuklandı

8

Otomobiliyle bisikletlinin ölümüne neden olduğu öne sürülen sürücü hakim karşısında

9

Antalya Ticaret Borsasının 2026 yılı bütçesi 95 milyon lira

10

Pegasus Hava Yolları, Chelsea Futbol Kulübü'nün resmi hava yolu partneri oldu