Karacabey’in aromatik bitki potansiyeli çok yüksek

Karacabey’in aromatik bitki potansiyeli çok yüksek

Karacabey’in aromatik bitki potansiyeli çok yüksek

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Semih Polat’ı ziyaret etti. Gerçekleşen görüşmede, Karacabey’in önemli tarımsal ürünleri ve aromatik bitkiler üzerine planlanan çalışmalar değerlendirildi.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Semih Polat’ı ziyaret etti.
Özkan ziyarette Karacabey’in ürün potansiyeli üzerinde dururken, özellikle aromatik bitkiler alanında projeleri de görüşme imkanı buldu.
Başkan Özkan, ilçede defne, ıhlamur gibi ürünlerin yanı sıra aromatik bitki alanında da farklı projelerin hayata geçtiğini ve bunları belediye olarak da desteklediklerini ifade etti.
Önemli adımlar atıldı
Özkan yaptığı açıklamada, “Karacabey’de tıbbi ve aromatik değere sahip bitkilerin yetiştirilerek belediye bütçesine katkı sağlanmasını, elde edilen verim ve deneyimler ışığında belediyemiz öncülüğünde bölgedeki çiftçilerin de üretime teşvik edilerek, kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza ek bir gelir elde ettirilmesini amaçlıyoruz. Bununla ilgili çeşitli adımlar da attık. Öğretmenler Parkı içerisinde 10 dönüm alanda lavanta ekimini Park Bahçeler Müdürlüğümüzce gerçekleştirdik. Ayrıca yine ekonomik geliri ve besin değeri yüksek olan ejder meyvesi ile bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kalp damar hastalıkları, soğuk algınlığı, kanser gibi hastalıkları önlemesi başlıca özellikleri arasında yer alan aronya meyvesinin yetiştirilmesine de tesislerimizde başlandı’’ dedi.
Karacabey’in çeşitli üretim değerleri olduğuna vurgu yapılan görüşmede, tarım alanında Tarım Peyzaj A.Ş. ile ortaklaşa yapılabilecek çalışmalar da konuşulurken, görüşme oldukça verimli geçti.


Güncel 14.03.2022 09:00:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatayspor, 3 futbolcu transfer etti

2

Octopus, Barcelona'da perakende sektörü için 4 yeni yapay zeka modülünü tanıttı

3

Mersin'de "Müziğin Sonsuzluğunda Yarım Kalan Bir Beste: Laçin Akyol" konseri verildi

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de Solak ailesini ziyaret etti

5

Mersin'de "Zamanın Kırıldığı An: 6 ŞUBAT" grafik tasarım sergisi açıldı

6

Antakya Medeniyetler Korosu, depremin üçüncü yılında Hatay'da konser verdi

7

Hayat Holding "Hayat İyi Yaşam Merkezi"yle depremzedelere desteğini sürdürüyor

8

Burdur'da fuhuş operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

9

Bakan Kurum, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

10

Bakan Bayraktar, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu: