Karacaören göleti ile 810 dekar tarımsal arazinin sulama suyu ihtiyacını karşılanacak

Karacaören göleti ile 810 dekar tarımsal arazinin sulama suyu ihtiyacını karşılanacak

OSMANİYE’nin Düziçi ilçesinde yapım aşamasında sona gelinen Karacaörengöleti, 810 dekar tarımsal arazinin sulama suyu ihtiyacını karşılayacak. Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için çalışmalarını sürdürüyor. 
Düziçi İlçesi Karacaören Göleti'nde devam eden çalışmalarda sona yaklaşıldığını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Bu proje ile Osmaniye ili Düziçi ilçesinde 810 dekar tarımsal arazinin sulama suyu ihtiyacının karşılanacağını” ifade etti.
Genel Müdür Mehmet Akif Balta yapmış olduğu açıklamada, “Osmaniye Düziçi Ağaçlı Deresi üzerinde yer alan Karacaören Göleti, temelden 39 m yüksekliğinde inşaaedilmişti. 500 bin m3 su depolama kapasitesine sahip olan Göletin ikmal inşaatı kapsamında göl alanında kil blanketuygulaması yapılmıştır.” dedi.
EKİM AYI İTİBARİYLE ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK
Projenin ayrıntılarına da değinen Genel Müdür Balta, “Çalışmalar kapsamında; öncelikle göletteki 27 bin m3 su tahliye edilmiş ve yaklaşık 130 bin m3 kazı yapılmıştır. Göletteki su kaçaklarının önlenmesi maksadıyla gövde kısmına 83 bin metreküp geçirimsiz dolgu, 8 bin m3 filtre dolgu, 20 bin m3 koruyucu örtü dolgusu ve 60 bin m3 zayiat dolgusu yapılmıştır. Ayrıca suyun oluşturacağı erozyonu önlemek maksadıyla da 12 bin metreküp riprap yapısı ve 1200 metrekare harçlı pere imalatı yapılmıştır.” dedi. KaracaörenGöleti İkmal İşi kapsamında çalışmaların son aşamasına gelindiğini söyleyen Akif Balta, “Fiziki olarak yüzde 99’u tamamlanan Karacaören Göleti’nde ekim ayı itibariyleçalışmaların tamamlanması neticesinde 810 dekar alan sulanabilecektir.” dedi.
OSMANİYELİ ÜRETİCİLERE YILDA 5 MİLYON LİRA EK GELİR
810 dekar araziye sulama suyu verecek olan KaracaörenGöleti’nin bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirtenBalta, “Gölet sayesinde 810 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak.Osmaniyeli üreticiler, 2023 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 5 milyon lira daha fazla kazanacak” dedi.



Osmaniye 9.10.2023 16:23:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hemşehrimiz Şehit Oldu

2

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

3

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

4

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

5

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

6

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

7

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

8

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

9

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor