Karadenizli balıkçılar sezondan umduğunu bulamadı

Karadenizli balıkçılar sezondan umduğunu bulamadı

Karadenizli balıkçılar sezondan umduğunu bulamadı

Zonguldak’ta balıkçılık sezonun bitmesine kısa bir süre kala tezgahlar boş kaldı. Tezgahlarda sadece istavrit yer alırken, kilogram fiyatı 25 ila 35 liradan alıcı buldu.
1 Eylül’de av yasağının kalmasıyla birlikte sezondan ümitli olan Karadenizli balıkçılar bu seneden umduğunu bulamadı. Sezonun bitmesine kısa bir süre tezgahlarda sadece istavrit yer alırken 25 ila 35 liradan alıcı buldu.
Sezondan umduklarını bulamadıklarını ifade eden balıkçı Kemal Özçep, "15 Nisanda sezon bitiyor. Parça parça istavrit geliyor. İstavrit biraz pahalı, 35 -40 lira idi. Bugün 25 liraya düştü. Bundan da aşağıya düşeceğini zannetmiyorum. Havalar iyi gittiği sürece böyle devam eder. Denizde kayık bile yok. 2 -3 tane yabancı kayık var. Zaten balık da dışarıda. Elimizden geldiği kadar vatandaşlara temin etmeye çalışıyoruz. Tezgahlarda sadece istavrit var. Bu sene umduğumuz bulamadık. Önümüzdeki sene için hayırlısı” diye konuştu.


Güncel 30.03.2022 14:39:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Ford Otosan Yeniköy Fabrikası Global Lighthouse Network listesine girdi

2

Kemer'de altyapı çalışmaları sürüyor

3

Sumbas Kaymakamı Hakan Kara AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Ünlüsoy, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Altınözü ilçesinde takla atan otomobildeki 2 kişi yaralandı

6

Antalya'da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 12 zanlı tutuklandı

7

Şoförlerin Yeni Başkanı Mehmet Kara Oldu

8

Mersin'in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

9

Antalya Gazeteciler Cemiyetinden gazeteciler için "yeşil pasaport" çağrısı

10

Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 25 şüpheli yakalandı