Karaelmas takımı başarılarına yenisini ekledi

Karaelmas takımı başarılarına yenisini ekledi

Karaelmas takımı başarılarına yenisini ekledi

TEKNOFEST 2020 kapsamında Robotaksi-Otonom Binek Araç Yarışmalarının nihai sonuçları açıklandı. BEÜ 132 takım arasında "Robotaksi Otonom Binek Araç Yarışması"nda 3’üncü oldu.
Gebze Bilişim Vadisinde düzenlenen Yurt dışından 5, yurt içinden 127 olmak üzere 132 takımın başvuru yaptığı yarışmada katılımcılar otonom araç teknolojileri alanında, özgün tasarım, algoritma ve raporlama hususlarında yetkinlik kazanmaya teşvik etmek alanında takımlar birbiriyle yarıştı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Karaelmas Takımı, otonom elektrikli araçlar kategorisinde elde ettiği puanla sıralamada üçüncü sırada yer aldı.
Yarışmada büyük tecrübe edindiklerini kaydeden Takım Kaptanı; “İlk defa katıldığımız bu önemli yarışmadan üçüncü olmak çalışma motivasyonumuzu güçlendirdi. Aracımızın içinde, dışında ve tasarımında bazı revizeler yapacağız, amacımız birinciliktir" dedi.
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı yaptığı açıklamada ise Gençlerin teknolojiyi kullanmaktan çok üretme konusundaki çabalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Çufalı, “Milli Teknoloji Hamlesi sloganı ile yola çıkan ve Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen TEKNOFEST yarışları kapsamında Bilişim Vadisi, TÜBİTAK ve HAVELSAN yürütücülüğünde düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışlarında Üniversitemizi başarı ile temsil eden Karaelmas Takımına teşekkür ederek başarıların devamını diliyorum” şeklinde konuştu.


Güncel 16.11.2020 18:14:07 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi