Karaman’ın Ermenek ilçesi ile 26 köy karantinaya alındı

Karaman’ın Ermenek ilçesi ile 26 köy karantinaya alındı

Karaman’ın Ermenek ilçesi ile 26 köy karantinaya alındı

Karaman’ın Ermenek ilçesi ve ilçeye bağlı 2 belde ile 26 köyde, artan korona virüs vakaları nedeniyle 22-26 Şubat tarihleri arasında karantina kararı alındı.
Ermenek ilçesinde son günlerde artan korona virüs vakaları nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Kaymakam Hacı Osman Hökelekli başkanlığında toplantı yaptı. Yapılan toplantı sonrası ilçede 22-26 Şubat tarihleri arasında karantina kararı alındı. Buna göre; ilçe merkezi ile ilçeye bağlı 2 belde ve 26 köye giriş ve çıkışlar yasaklandı. İlçe merkezi ve köyler arasında cenaze, taziye ve akraba ziyaretleri de yasaklandı. İlçede yaşayan vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarının karşılayabilmesi için market, bakkal, manav ve kasaplar 10.00- 17.00 saatleri arasında hizmet verebilecek. 22 Şubat saat 05.00’da başlayacak karantina, 26 Şubat 21.00’de sona erecek. Karantinan kararının alınmasının ardından ilçe girişlerinde polis ve jandarma ekipleri kontrol noktaları oluşturarak denetimlerini sıklaştırdığı görüldü.
Karantina kararı alınan Ermenek ilçe merkezi ile köylerdeki pozitif vaka sayısının 90’ı bulduğu, temaslı sayısının da 150’nin üzerinde olduğu öğrenildi.


Güncel 20.02.2021 15:31:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de asansör boşluğuna düşen yaşlı kadın öldü

2

Hatay'da evde çıkan yangın söndürüldü

3

GÜNCELLEME - Antalya'da ormanlık alanda yangın çıktı

4

Mersin'de yolcu otobüslerindeki 300 kilogram sucuk ve 2 koli çiğköfteye el konuldu

5

Antalya'da ormanlık alanda yangın çıktı

6

Hatay'da evden para ve ziynet eşyası çalan şüpheli tutuklandı

7

Adana'da otomobilin dere yatağına devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi ağır yaralandı

8

Antalya'da sahilde erkek cesedi bulundu

9

Mersin'de üniversiteler arasında akademik işbirlikleri ele alındı

10

Cookshop Markalar Topluluğu'nda üst düzey atama