Karantinada olması gerekirken eylem için meydana çıkmış

Karantinada olması gerekirken eylem için meydana çıkmış

Karantinada olması gerekirken eylem için meydana çıkmış

İzmir’de 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle basın açıklaması yapmak isteyen grupta gözaltına alınan bir kişinin korona virüs (Covid-19) hastasıyla temaslı olduğu ve karantinayı ihlal ettiği belirlendi. Karantinayı ihlal ettiği için idari para cezası uygulanan kişi, KYK yurduna götürüldü.
Edinilen bilgiye göre, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Konak Meydanı’nda basın açıklaması yapmak isteyen grup, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde tarihi Saat Kulesi önünde toplandı. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis müdahale etti. Müdahalede gruptaki 3 kişi gözaltına alındı.
Yapılan incelemede gözaltına alınanlardan E.Ö.’nün korona virüs hastasıyla temaslı olduğu ve karantinada bulunması gerekirken eyleme katıldığı tespit edildi. Karantina kurallarını ihlal etmekten idari para cezası uygulanan E.Ö., daha sonra Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna götürüldü. Gözaltına alınan diğer 2 kişi ise emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.


Yurt Dünya 29.04.2021 17:38:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da park halindeki otomobilde çıkan yangın söndürüldü

2

Hatayspor, 4 futbolcuyu daha transfer etti

3

Adana'da dereye düşen otomobil sürücüsü yaralandı

4

Adana'da işçileri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 13 kişi yaralandı

5

Mersin'de minibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu 1'i ağır 13 kişi yaralandı

6

Kaş-Demre kara yolunda dolu ulaşımı aksattı

7

Osmaniye’de işçi taşıyan servis minibüsü otoyolda alev alev yandı

8

Alanyaspor, Eyüpspor maçının hazırlıklarına başladı

9

Atatürk'ün Silifke'ye gelişinin 101. yıl dönümü törenle kutlandı

10

İstikbal yeni sezon koleksiyonlarını İstanbul Mobilya Fuarı'nda sergiliyor