Karataşlı da Ak Parti`ye müracaatını yaptı

Karataşlı da Ak Parti`ye müracaatını yaptı

Hakan Karataşlı Osmaniye Ak Parti`den milletvekili aday adaylığı için müracaatını yaptı.

Karataşlı yaptığı yazılı açıkalamada şunları söyledi:

 1973 yılında Osmaniye de doğdu. İlkokulu Osmaniye İstiklal İlköğretim Okulunda, orta ve lise öğrenimini Osmaniye Dervişpaşa Lisesinde tamamladı.1995 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Coğrafya Eğitimi bölümünden mezun oldu. 2014 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kamu Yönetiminde yüksek lisans (master) eğitimini tamamladı. 

           1997 yılında 257. dönem yedek subay olarak Elazığ da askerlik görevini tamamladı. Güzel ülkemizin bir çok ilinde idarecilik ve öğretmenlik görevini ifa etti. 1998 yılından bu yana doğup büyüdüğü, memleketi Osmaniye`de görev yaptı. Bu süreçte 2011 yılında uzman öğretmenlik kadrosu aldı. 10 Şubat 2015 tarihinde 14 yıl görev yaptığı Osmaniye Atatürk Anadolu Lisesinden milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Siyasi Hayatı;

2007 Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden milletvekilliği aday adayı oldu.

2008 Adalet ve Kalkınma Partisi Siyaset Akademisi ilk Mezunlarından

2011 Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden milletvekilliği aday adayı oldu. 

2015 Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden milletvekilliği aday adayı.

 Sivil Toplum Kuruluşları Faaliyetleri

            2006 yılında Osmaniye Yörükleri Derneği  2. Başkanı

            2007 -2015 yılları arasında Çukurova Yörükleri Derneği, Genç Beyinler Derneği, Aslanpınarı Yörük Türkmen Derneği, Alhanlı Yörükleri Derneği, Toroslar Yörükleri Derneği, Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (Yönetim Kurulu Üyeliği), Çukurova Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu (Yönetim Kurulu Başkanlığı) , Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu (II.Başkanlığı) , Osmaniye Suriye Halkı Dayanışma Platformu (Yönetim Kurulu Üyeliği), ATİK - TÜDEİK Osmaniye İl Koordinatörlüğü gibi bir çok STK`ların kurulmasını  organize etmiş. Dernekler arası koordinasyonu sağlayarak istişareler sonucu belirtilen derneklerin birleşmesine vesile olmuştur. Osmaniye`mizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Çukurova Yörük Türkmen Federasyonun kurulmasını sağlayarak bu federasyonun Genel Başkanlığını yapmıştır, bunlarla  birlikte Adana, Osmaniye, Hatay Kahramanmaraş il temsilcilerinin de yer aldığı Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonun kurulmasına öncülük yaparak genel merkezinin Adana, aynı yetkilere sahip II. Başkanlığını  ve genel sekreterliğinin Osmaniye`de olmasına yönetim kurulu olarak karar verilmiştir,

             Hoca Ahmet Yesevi otağının 03 Ocak 2015 tarihinde Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU`nun resmi programı çerçevesinde Hoca Ahmet Yesevi Hz.`lerinin ilim, adalet, hoşgörü ve sadakat ruhunun yaşatılması anlamında, yeniden diriliş meşalesinin yakılmasına ev sahipliği yapmıştır.

Yeni Türkiye`nin Demokratik Değişim ve Dönüşüm Yolunda;  

          Eğilmeyen başları, namerde değil, merde dahi muhtaç etmeme anlamında, yaylaların şahini, şehirlerin sessiz çoğunluğunun  sesi olmak için, Şeyh Edebali`nin en güzel şekilde ifade ettiği, ? İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın? ilkesi doğrultusunda vatana ve vatandaşa hizmeti esas alan bir anlayışla bu kutsal emanete talip olmuştur. 



Güncel 25.10.2016 04:52:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz, Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı

2

Hatay'da iki motosikletin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

3

Adana'da evinde ruhsatsız 3 silah ele geçirilen zanlı tutuklandı

4

Kahramanmaraş'ta şehit polisin oğlu ile kızına sürpriz doğum günü kutlaması

5

Kahramanmaraş'ta lise öğrencileri de havacılık ve savunma sanayine dahil edildi

6

Antalya'da toptancı halinde çıkan yangında, 4 ardiye kullanılamaz hale geldi

7

Maviyemişin "kültür elçisi" profesör, 24 yılda üretimi şehir şehir yaydı

8

Kahramanmaraş'ta sabun imalathanesinde çıkan yangın söndürüldü

9

Huawei Radyolink Endüstri Forumu'nda 5.5G'nin temelleri müzakere edildi

10

Mersin'de iki meslek liseli, enkazda titreşim algılayan taşınabilir cihaz tasarladı