Kariyer.net ve Techcareer.net, Anadolu'nun genç yetenekleriyle buluşuyor

Kariyer.net ve Techcareer.net, Anadolu

Kariyer.net ve Techcareer.net, Anadolu'nun genç yetenekleriyle buluşuyor

İSTANBUL - Kariyer.net ve Techcareer.net, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin koordinasyonunda gerçekleştirilen "Yetenek Her Yerde" bölgesel kariyer fuarlarına katılmaya devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kariyer.net ve bilişim ekosistemine yetenek kazandırmayı amaçlayan yeni nesil teknoloji kariyeri platformu Techcareer.net, bölgesel kariyer fuarlara katılarak gençlere destek veriyor.

Etkinlikler kapsamında, bölgelerden esinlenilerek Orta Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz, Ege, Güney, Marmara adlarıyla düzenlenen fuarlara katılan Kariyer.net ve Techcareer.net yetkilileri, gençlerle bir araya gelerek kariyer ve iş dünyasına yönelik sorularını yanıtladı.

- 7 ildeki kariyer fuarlarına 100 bini aşkın kişi katıldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin 2019'dan bu yana sürdürdüğü "Yetenek Her Yerde" kariyer fuarları kapsamında Kariyer.net ve Techcareer.net'in ilk durağı, 26 Aralık'ta Orta Anadolu Kariyer Fuarı oldu. Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nin ev sahipliğini üstlendiği etkinliğe yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Fuarda, Kariyer.net ve Techcareer.net standını ziyaret edenlere, iş dünyası konusunda bilgiler aktarıldı.

3 Ocak'ta Van'da gerçekleştirilen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'nda Kariyer.net ve Techcareer.net, hem stant hem de oturum sahibi olarak yer aldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin ev sahipliğindeki fuara, yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Kariyer.net, "Kariyer yolculuğuna başlarken" adlı oturumda, öğrencilerin kariyer planlaması ile CV hazırlama ve mülakata hazırlığı süreçlerine ilişkin bilgi paylaştı. Techcareer.net de "Teknolojide kariyer" başlıklı oturumu ile öğrencileri bilgilendirdi.

8 Ocak'ta Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Karadeniz Fuarı'na yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Kariyer.net ve Techcareer.net'in gerçekleştirdiği oturumların ardından öğrencilerin soruları, tek tek yanıtlandı.

Kariyer.net, 10 Ocak'ta ise Samsun'da Orta Karadeniz Fuarı'nda stant ve oturum sahibi olarak yer aldı. Samsun Üniversitesi'nin etkinlik sahibi olduğu fuara yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Ege Kariyer Fuarı'nda Techcareer.net ile Kariyer.net genç yeteneklerle buluşurken, Güney Kariyer Fuarı'nda gençlerle Kariyer.net bir araya geldi. Son olarak Kocaeli'ndeki Marmara Kariyer Fuarı'na katılan Kariyer.net ile Techcareer.net, Kocaeli ve çevre illerden gelen on binlerce katılımcıyla buluştu.

- "Gençlerimize ve yeni yeteneklere yol göstermek istiyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kariyer.net Üst Yöneticisi (CEO) Fatih Uysal, gençlerin çoğunun iş hayatına adım atarken birtakım bilgilere ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Gençler, özellikle iş başvurusu, CV hazırlama, mülakat gibi konularda zorlanıyor, kimi zaman bu adımların tam olarak doğru şekilde atılmaması yüzünden fırsatları kaçırabiliyor. Kariyer.net ve Techcareer.net markalarımız ile Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi önderliğinde gerçekleşen bu önemli etkinliklerde yer alarak, gençlerimize ve yeni yeteneklere yol göstermek, onlara fırsat yaratmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Gençlere kariyerlerinin başlangıç aşamasında destek olmaya çalıştıklarını vurgulayan Uysal, "Yarın, Eskişehir'deki İç Anadolu Kariyer Fuarı'nda da genç arkadaşlarımızı bizlerle buluşmaya davet ediyorum. Bu faydalı etkinlik serisinde ne kadar genç yeteneğe dokunabilirsek, o kadar mutlu oluyoruz." ifadelerini kullandı.



Ekonomi 27.02.2024 17:38:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Tosyalı, Tube & Wire Fuarı'nda Tosyalı V-Green markasını tanıttı

2

"Dijital benim işim" Dijital Pazarlama Kampanya Yarışması'nda kazananlar belli oldu

3

TİKAV, "Dijitaldeki Ayak İzimiz" projesiyle kırsalda kadınların eğitimini desteklemeye devam ediyor

4

Adana'da narenciye balının hasadı başladı

5

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

6

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

7

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

8

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

9

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

10

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi