Karşıyaka Spor Kulübü ile Bitci Teknoloji, anlaşma imzaladı

Karşıyaka Spor Kulübü ile Bitci Teknoloji, anlaşma imzaladı

Karşıyaka Spor Kulübü ile Bitci Teknoloji, anlaşma imzaladı

IZMIR (AA) - Karsiyaka Spor Kulübünün, blok zinciri (blockchain) teknolojisi firmasi Bitci Teknoloji ile anlasma imzaladigi bildirildi.

Kulüpten yapilan açiklamaya göre, kulübe gelir saglamaya yönelik yapilan anlasma ile yesil-kirmizili taraftarlar, temin ettikleri "token"lari, "BitciPay" anlasmali yerlerde, ürün ve hizmet alisverislerinde kullanabilecek.

Ayrica "token"lar borsaya ve ödeme platformuna bagli "blok zinciri agi" sayesinde, "Bitci.com" üzerinde ayni bir hisse senedi gibi günlük islem görecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen Karsiyaka Spor Kulübü Baskani Turgay Büyükkarci, son dönemde dünyanin önde gelen spor kulüplerinin blok zinciri is birliklerine büyük önem verdigini belirtti.

Karsiyaka olarak bu alanda ülke sporuna öncülük etmekten büyük mutluluk duyduklarini bildiren Büyükkarci, sunlari kaydetti:

"Bizim için diger bir mutluluk kaynagi da böylesine önemli bir anlasmayi, Bitci Teknoloji ve Bitci.com gibi yüzde 100 yerli sermayeli Türk teknoloji sirketleri ile hayata geçirmek. Inaniyoruz ki bu tür is birlikleri hem Karsiyaka’nin hem de bizi takip edecek tüm spor kulüplerinin finansal olarak çok daha iyi seviyelere gelmesine büyük katkida bulunacak. Çikaracagimiz token’larin tamaminin taraftarlarimiz tarafindan ilgi görmesi durumunda 100 milyon liranin üzerinde bir gelire ulasma potansiyeli olan bir projeye basliyoruz."

Bitci.com kurucusu ve Bitci Teknoloji Yönetim Kurulu Baskani Çagdas Çaglar ise söz konusu is birliginin tüm dünyada blok zinciri alaninda ses getirecegini belirterek, "Bugün kulüplerimizin alternatif gelir modelleri üretebilmesi; kötü günlerde kulüplerinin yaninda olan taraftarlarina bu modeller kapsaminda arti bir deger saglayabilmesi çok önemli." ifadelerini kullandi.



Bölgeden 27.10.2020 15:23:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da sulama kanalında boğulan çocuğun cenazesi defnedildi

2

Kahramanmaraş'ta depremde zarar gören alt yapının yenilenmesi çalışmaları sürüyor

3

Adana'da polisler özel gereksinimli çocuklarla buluştu

4

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

5

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

6

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

7

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

8

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

9

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

10

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı