Karslı dağcılar Süphan Dağı’na tırmandı

Karslı dağcılar Süphan Dağı’na tırmandı

Karslı dağcılar Süphan Dağı’na tırmandı

Karslı dağcılar, 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’na tırmandı. Dağcılar 3’üncü denemede zirve yaptı.
Kars Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK) üyesi dağcılar, daha önce 2 kez kış tırmanışı için gittiği, ancak olumsuz hava koşulları ve çığ tehlikesi nedeniyle zirve yapamadan geri dönmek zorunda kaldıkları Türkiye’nin en yüksek 3’üncü dağı olan Süphan Dağı’na tırmanırken, Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar Beldesi Kışkıllı Köyü rotasından tırmanan dağcılar zorlu bir tırmanışın ardından zirve yapmayı başardı.
4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı tırmanışına KARSDAK Başkanı Özfer Koçak liderliğinde Prof. Dr. Doğan Gönüllü, Kemalettin Özışık, Mehmet Güneş, Mahir Merkit, Erdinç Erdağı, Mahir İşlekter, Nesip Kılıçaslan ve Özkan Soylu katıldı.
Zirvede açıklama yapan Başkan Koçak, “Ülkenin en yüksek üçüncü dağı olan Süphan Dağına zirve yapmanın mutluluğunu üçüncü denememizde yaşadık. Yaptığımız bu zirveyi önceki yıl amansız hastalığa yenik düşen arkadaşımız Doktor Yakup Raşidoğlu ve Kars dışında olup da irtibatını kesmeyen dostlarımıza armağan ediyoruz” dedi.
Öte yandan Süphan Dağı’na tırmanmayı başaran Karslı dağcıların zirvede Türk Bayrağı fonlu Atatürk posteri açtı.


Spor 17.08.2022 12:07:29 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de asansör boşluğuna düşen yaşlı kadın öldü

2

Hatay'da evde çıkan yangın söndürüldü

3

GÜNCELLEME - Antalya'da ormanlık alanda yangın çıktı

4

Mersin'de yolcu otobüslerindeki 300 kilogram sucuk ve 2 koli çiğköfteye el konuldu

5

Antalya'da ormanlık alanda yangın çıktı

6

Hatay'da evden para ve ziynet eşyası çalan şüpheli tutuklandı

7

Adana'da otomobilin dere yatağına devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi ağır yaralandı

8

Antalya'da sahilde erkek cesedi bulundu

9

Mersin'de üniversiteler arasında akademik işbirlikleri ele alındı

10

Cookshop Markalar Topluluğu'nda üst düzey atama