Kars’ta Akçalar Kanyonu görenleri büyülüyor

Kars’ta Akçalar Kanyonu görenleri büyülüyor

Kars’ta Akçalar Kanyonu görenleri büyülüyor

Doğa tutkunları tarafından keşfedilmeyi bekleyen ve “Saklı Cennet” olarak da adlandırılan Akçalar Kanyonu görenleri adeta büyülüyor.
Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Akçalar Köyü arkasında bulunan ve etrafı kayalıklarla çevrili olan Akçalar Kanyonu ortasından süzülerek geçen Kars Çayı bütünleşmesi doğaseverlerin tutkusu haline geldi.
Özellikle doğa tutkunlarının ilgisini çeken Akçalar Kanyonu turizme kazandırılmayı beklerken, şehrin kalabalığından uzakta zaman geçirmek isteyen vatandaşlar ise oltalarını kaparak kanyonun yolunu tutuyor.
Akçalar Kanyonu’nun ortasından geçen Kars Çayı’nda oltalarıyla balık avlayan vatandaşlar, kanyonun Kars turizmine kazandırılması gerektiğini belirtiyor.
“Burada çay demleyip içmek mükemmel oluyor”
Güneşin ve sıcak havanın tadını çıkarmak için Akçalar Kanyonu’na geldiğini ifade eden Vedat Demiral, “Günümüzü değerlendirmek istedik. Geldik buraya, Akçalar Kanyonu’na, güzel bir bölge, güzel bir kanyon, buranın turizme kazandırılması lazım. Hele gün batımında burada oturmak, balık tutmak, çay demleyerek içmek mükemmel oluyor” dedi.
Kars’a yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Akçalar Kanyonu’nu çadır turizmine de müsait olmasıyla dikkat çekiyor. Kayalıklar arasında bulunan Akçalar Kanyonu, son zamanlarda vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Akçalar Kanyonu’nun Kars turizmine kazandırılması bekleniyor.


Güncel 22.04.2023 10:54:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Antakya'da seyir halindeki tırda çıkan yangın söndürüldü

2

Adana'da 156 bin 418 uyuşturucu hap ele geçirildi, 5 zanlı tutuklandı

3

Adana'da tırda 16 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

4

Bozyazı'da veliler arası voleybol turnuvası başladı

5

Osmaniye'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

6

Defne İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Oktay, ejder meyvesi serasını gezdi

7

Adana'da "Genç İletişimciler Yeşil Vatan Hatıra Ormanı" oluşturuldu

8

GÜNCELLEME 2 - Mersin'de ortaokul öğrencisi okul müdürünü tüfekle yaraladı

9

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur'da AK Parti'lilerle buluştu:

10

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi