Kars’ta itfaiyeden kedi kurtarma operasyonu

Kars’ta itfaiyeden kedi kurtarma operasyonu

Kars’ta itfaiyeden kedi kurtarma operasyonu

Kars’ta ağaçta mahsur kalan yavru kedi itfaiye tarafından kurtarıldı. Yavru kedinin kurtarılması için ihbarda bulunan Dilber Yıldız, kurtarılan kediye yuva bulunana kadar kedinin bakımını üstlendi.
Atatürk Caddesi’nde sokak köpeklerinden korkarak bir ağaca çıkan yavru kedi mahsur kaldı. Yavru kedinin çıktığı ağaçtan inemediğini gören Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörlüğü personellerinden Dilber Yıldız durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.
İhbar üzerine bölgeye gelen Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, aracının merdivenlerini kullanarak kedinin yavru kediyi mahsur kaldığı yerden indirdi.
Yavru kediyi ihbarda bulunan Dilber Yıldız’a teslim eden ekipler bölgeden ayrıldı. Oldukça korktuğu gözlenen kediye Yıldız, su vererek rahatlatmaya çalıştı.
Yavru kedinin kurtarılması için ihbarda bulunan Yıldız, “Kurumdaki arkadaşlarımızla gezintiye çıkmıştık. Yavru kedinin bölgede bulunan sokak köpeklerinden korkarak ağaca tırmandığını gördük. Ağaçtan inmesi için bir süre bekledik ancak yavru kedinin inmediğini görünce durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdik. Sağolsun kısa sürede itfaiye ekipleri geldi ve yavru kediyi ağaçtan indirdi. Bize teslim etti. Biz de arkadaşlarımızla korkan yavru kediye su verdik ve daha sonra yuva bulana kadar bakımını üstlenmek istedim. Kediyi evime götürdüm, yuva bulana kadar yavru kedi benim misafirim” dedi.


Güncel 18.08.2022 11:47:13 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi