Kars’ta kaşar yuvarlama yarışı nefes kesti

Kars’ta kaşar yuvarlama yarışı nefes kesti

Kars’ta kaşar yuvarlama yarışı nefes kesti

Kars’ta kaşar yuvarlama yarışı nefes kesti. Etkinliğe katılan vatandaşlar yağmur altında halay çekti.
Kars Peynir Festivali renkli görüntülere sahne oluyor. Festivalin 2’inci gününde düzenlenen kaşar yuvarlama yarışına katılan kadın ve erkek yarışmacılar kıyasıya mücadele etti. Yarışmada 1’inci olanlara ise 2 kilo kaşar peyniri hediye edildi.
Kadınlar kaşar yuvarlama yarışında 1incili kazanan Eskişehirli yarışmacı Hatice Olcay, “Bugün ki kaşar yuvarlama yarışmasına katıldım. Ve yarışmada 1’inci oldum ve çok mutlu oldum. Ayrıca Kars’ta bulunmak gerçekten çok güzel, tarihi yapısı ve burasının cıvıl cıvıl gerçekten insanı çok etkiliyor” dedi.
“Yağmur altında halay çektiler”
Kars Kaşar Festivali’ne katılan vatandaşlar kaşar yuvarlama yarışlarının ardından çalan müziğe eşlik ederek halay çekti. Sağanak yağmur altında müziğe eşlik ederek halay çeken vatandaşlar ıslanmalarına rağmen gönüllerince eğlendiler.
Kars Kaşar Festivali çerçevesinde akşam Halk Müziği’nin sevilen sesi Yudum sahne alacak. Yudum konserine tüm Karslılar davet edildi.


Güncel 24.09.2022 17:29:02 0

İlginizi Çekebilir

1

Kumluca Belediye Başkanı Avcıoğlu çalışan kadınları ziyaret etti

2

Türk Kızılay, Gazze ve Suriye'de sıcak yemek desteğini ramazanda da sürdürüyor

3

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Butckikh, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gazetecilerle buluştu

4

GÜNCELLEME - Osmaniye'de piliç kesimhanesinde çıkan yangına müdahale ediliyor

5

Osmaniye'de piliç kesimhanesinde çıkan yangına müdahale ediliyor

6

Adana'da kaybolan kadın için arama çalışması başlatıldı

7

Kahramanmaraş'ta silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı

8

Hatay'da çocuklar için teravih namazı sonrası etkinlik düzenlendi

9

Amed Sportif Faaliyetler-Serikspor maçının ardından

10

Milli judoculardan Ümitler Avrupa Kupası'nda 2 madalya