Kars’ta polisten tekel bayilerine operasyon

Kars’ta polisten tekel bayilerine operasyon

Kars’ta polisten tekel bayilerine operasyon

Kars’ta KOM ekipleri tekel bayilerine operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 30 litre sahte içki ile bandrolsüz 100 kilo kıyılmış tütün ve çok sayıda kaçak sigara ele geçirildi.
Kars İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yılbaşı öncesi kaçakçılık suçunun önlenmesi çalışmaları kapsamında kent genelinde tekel bayilerine eş zamanlı operasyon düzenledi. KOM ekipleri düzenledikleri operasyonda bandrol üzerinde gözle görülmeyen ancak Sicpa-Assan mobil kontrol cihazı ile elektronik olarak aktive edilen mobil cihaz yardımıyla içki ve sigaraları tek tek kontrol etti.
Denetimi yapılan ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmayan işletme sahiplerinden Hidayet Tekneli yılbaşı öncesi yapılan denetimlerden memnuniyet duyduklarını belirtti. Tekneli, “Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Yılbaşı öncesi tekel bayilerini denetledikleri için medyadan duyduğumuz kadarıyla sahte içkiden ölenlerin sayısı artarak 64’e yükseldi. Hem vergi kaçakçılığı açısından hem de ülkemizin vergisinin kaybolmaması açısından böyle denetimlerin yapılması hoşumuza gidiyor. Çünkü biz gerçek anlamda vergimizi ödeyen esnaflarız, sahte iş yapmıyoruz, her şeyimiz devlete bağlı, kaçak içkiye biz kesinlikle karşıyız” dedi.
Yapılan denetimlerde 30 litre sahte içki ile bandrolsüz 100 kilo kıyılmış tütün ve çok sayıda kaçak sigara ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelere imha edilmek üzere el konulurken, şahıslar hakkında işlem başlatıldı.


Yurt Dünya 28.12.2021 10:25:27 0

İlginizi Çekebilir

1

Bakan Yumaklı, MAKÜ Uluslararası Bilim ve Sanat Ödülleri Töreni'nde konuştu:

2

Antalya'da falezlerden düşerek yaralanan kişi kurtarıldı

3

Hatay'da 30 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü bahçede yakalandı

4

Osmaniye’de 100 çiftçiye 1.500 plastik kasa desteği sağlandı

5

Antalya'da meslek tanıtım etkinliği düzenlendi

6

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur Gölü Eylem Planını açıkladı:

7

TEB "Kaza veya Hastalık Sonucu Hastane Gündelik Teminatı"nı sunmaya başladı

8

Novartis Türkiye gençlere yönelik Seninle Olur Programı'nı başlattı

9

Yanlış ilaç ve alternatif yöntemler migreni kronikleştiriyor

10

Hatay'da deprem kaynaklı personel açığı Kariyer ve İstihdam Merkezi sayesinde azaltılıyor