Kars’ta tarlalar sürülüyor

Kars’ta tarlalar sürülüyor

Kars’ta tarlalar sürülüyor

Kars’ta çiftçiler, tarlalarını sürmeye başladı.
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte çiftçiler de tarlalarını sürüp, ekin ekimi için ilk hazırlıklarını yapmak üzere tarlarının yolunu tuttu. Tarlalarını sürmeye başlayan çiftçiler, bir taraftan tarla sürerken, diğer taraftan da ekim yapmak için hazırlık yapıyor.
Tarlalarını sürmeye başladıklarını ifade eden çiftçiler, “Kış uzun ve zor geçiyor. Havalar biraz da olsa ısınmaya başladı. Bizlerde tarlalarımızı sürmeye başladık. Ancak zaman zaman yağmur ve rüzgar işlerimizi aksatıyor. Tarla sürüm işlerimizi tamamlandıktan sonra inşallah ekinlerimiz de ekeceğiz” dediler.
Her şeyi 3 aya sığdırdıklarına dikkat çeken çiftçiler, “Kış uzun, yaz kısa, her şeyimizi 3 aya sığdırıyoruz. Ekim, bakım ve mahsul toplama 3 ayda yapılıyor. İşimiz zor Allah yardımcımız olsun. Şuan sadece tarlalarımızı sürüyoruz. 15’inden sonra inşallah tohumlarımızı toprakla buluşturacağız. Bereketli bir yıl olmasını ümit ediyoruz” diye konuştular.
Öte yandan Kars’ta tarlalarını sürmeye başlayan çiftçiler, bir birlerine yardım da ediyor, sabah erken saatlerde başlayan tarla sürümleri akşama kadar devem ediyor. İşleri bitiren çiftçiler, evlerinin yolunu tutuyor.


Güncel 6.04.2023 12:12:39 0
Anahtar Kelimeler: kars’ta tarlalar sürülüyor

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da tır ve 2 otomobilin karıştığı kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

2

Kahramanmaraş'ta köprüden düşen otomobildeki 5 kişi yaralandı

3

Hatay'da takla atan otomobildeki bebek öldü

4

"Narenciye Mevsimi" sergisi, Mersin'de sanatseverlerle buluştu

5

Hatay'da evde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

6

Mersin'de iki katlı ev yangında kullanılamaz hale geldi

7

Mersin'de kardan kapanan yolları açma çalışmaları sürüyor

8

Mersin'de cipin cami duvarına çarpması kamerada

9

CHP Grup Başkanvekili Başarır, Adana'da konuştu:

10

AK Parti heyeti su taşkınlarından etkilenen Kumluca'daki çiftçileri ziyaret etti