Kars'tan ambulans uçakla Adana'ya getirilen çocuğun tedavisi sürüyor

Kars

Kars'tan ambulans uçakla Adana'ya getirilen çocuğun tedavisi sürüyor

ADANA - Kars'ta ani gelişen karaciğer yetmezliği tanısı konularak ambulans uçakla Adana'ya getirilen 5 yaşındaki çocuğun tedavisi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediyor.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Karaciğer Nakil Sorumlu Cerrahı Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, ambulans uçakla 25 Mart'ta kendilerine sevk edilen Asya Daştan'ın durumunun iyiye gittiğini belirtti.

Çocuğun yoğun bakımdaki tedavisinin ardından servise alındığını dile getiren Çetinkünar, hastaya şu an için karaciğer nakli gerekmediğini kaydetti.

Çetinkünar, hastanın yakından takip edildiğini ve tedavisinin sürdüğünü belirtti.

Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde ani gelişen karaciğer yetmezliği tanısı konulan 5 yaşındaki Asya Daştan, rahatsızlığının ilerlemesi ve karaciğer nakli gerekmesi halinde, bu naklin yapılabileceği bir merkez olması nedeniyle 25 Mart'ta ambulans uçakla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti.



Bölgeden 29.03.2022 14:07:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Genç İletişimciler Yeşil Vatan Hatıra Ormanı" oluşturuldu

2

GÜNCELLEME 2 - Mersin'de ortaokul öğrencisi okul müdürünü tüfekle yaraladı

3

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur'da AK Parti'lilerle buluştu:

4

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

5

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

6

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

7

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

8

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

9

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu

10

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu